Sport

#košarka

Zadar dočekuje Goricu: Pameću nadoknaditi nedostatak energije

Zadar dočekuje Goricu: Pameću nadoknaditi nedostatak energije
Z.Kucelin/KK Zadar

Zadar će u 30. kolu HT Premijer lige u četvrtak u 19 sati u Krešinom domu dočekati Goricu.

Ovo je borba dva kluba iz samog vrha domaćeg prvenstva, Zadar se s 52 boda nalazi na drugom mjestu na ljestvici s utakmicom manje od Cibone, dok je Gorica četvrtoplasirana s 20 pobjeda i sedam poraza.

- Bit će teška utakmica, Gorica je zasluženo u vrhu HT Premijer lige. To je ekipa koja ima dobar roster, dobro su vođeni. Bit će jedna zahtjevna utakmica naročito iz svjetla kad gledamo naš raspored, nakon gostovanja u Čačku i utakmice protiv Sonika već dva dana nakon toga igramo protiv Gorice. Nakon tri utakmice u šest dana i napornog puta to se osjeti na momcima - izjavio je trener Zadra Veljko Mršić.

Zadar je na početku sezone poražen u Gorici sa 72:70 nakon što je nekdašnji stanovnik Višnjika Karlo Uljarević zabio šut za pobjedu sa zvukom sirene. U Zadru je bila drugačija priča, dalmatinski sastav uvjerljivo je slavio protiv izabranika Josipa Sesara 74:55.

- Mi moramo biti koncentrirani i pametni protiv Gorice, možda nećemo imati neku ogromnu energiju koja nas je krasila u zadnje vrijeme ali to moramo nadoknaditi s pametnom igrom da neutraliziramo sve njihove dobre stvari kojih ima puno - rekao je trener Mršić.

U dvije utakmice protiv Gorice, Domagoj Vuković pružio je dobre partije te protiv sutrašnjeg suparnika prosječno bilježi 13 poena i sedam skokova.

- Gorica je odlično posložena ekipa s dugom rotacijom, njima mogu 12 igrača sudjelovati u minutaži. Na čelu s trenerom Sesarom, koji stvarno dobro radi svoj posao, sigurno nam neće biti lako. Gorica je nedavno mučila Cibonu do zadnje minute, oni su ABA2 ligaš i jednostavno su ekipa koja ima kvalitetu i moramo pristupiti maksimalno ozbiljno - istaknuo je iskusni Vuković.

Veljko Mršić neće moći računati na Duju Bralu koji će zbog ozljede skočnog zgloba morati propustiti ovaj susret.

Utakmicu možete pratiti putem HKS TVa.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!