Sport

Nogomet, Liga prvaka

Modrić asistent u pobjedi Reala nad Liverpoolom

Modrić asistent u pobjedi Reala nad Liverpoolom
AP Images

U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Real Madrid je pobijedio Liverpool sa 3-1, a asistenciju za treći gol "Kraljevskog kluba" upisao je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

Dva gola za Real zabio je Vinicius Junior (27, 65), a jedan Marco Asensio (36), dok su Mohamed Salah (51).

Uzvratni susret je 14. travnja na Anfieldu.

Bio je to sudar europskih teškaša, klubova koji su zajedno osvojili čak 19 europskih naslova, Real 13, a Liverpool šest. Zanimljivo, "Kraljevski klub" i "Redsi" su do sada u europskim natjecanjima igrali međusobno tek sedam puta, a Real vodi sa 4-3 u pobjedama.

Zinedine Zidane za dvoboj na stadionu Alfredo Di Stefano nije mogao računati praktički na cijelu obranu, zbog ozljeda su otpali kapetan Sergi Ramos i desni bočni Dani Carvajal, dok je na posljednjem testiranju francuski branič Raphael Varane imao pozitivan nalaz na koronavirus. S druge strane Jurgen Klopp već neko vrijeme ne može računati na Joea Gomeza, Virgila van Dijka, Joela Matipa, Jordana Hendersona i Divicka Origija.

Real je daleko bolje ušao u susret i domaćin je posve zasluženo stigao do vodstva u 27. minuti preko Viniciusa Juniora. Toni Kroos je uputio sjajnu dugu loptu do Viniciusa koji je primio prsima, pobjegao Phillipsu i Arnoldu te zabio za vodstvo.

U 36. minuti Real je povećao prednost. Kroos je ponovno poslao dugu loptu prema Viniciusu, no Alexander-Arnold je glavom loše reagirao 'asistiravši' Asensiju koji je izašao sam ispred Alissona i pogodio za 2-0.

Liverpool u prvom poluvremenu nije uputio niti jedan udarac u okvir gola što mu se nije dogodilo u Ligi prvaka od 2014. i susreta također protiv Reala. Dodajmo i kako su "Redsi" prvi put u posljednjih 16 godina u fazi na ispadanje u prvom poluvremenu primili dva gola. Zadnji put im se to dogodilo u finalu 2005. protiv Milana.

Gosti su bolje otvorili nastavak susreta i u 51. minuti "Redsi" su smanjili na 2-1. Wijnaldum je odlično prošao kroz sredinu terena, dodavši do Jote koji je pucao, no njegov je udarac blokiran. Lopta se odbila do Salaha, a egipatski napadač je  smanjio prednost domaćina. Činilo se kako je Salah u zaleđu, no nakon pregleda snimke bilo je jasno kako je pogodak ispravan.

Real je u 65. minuti vratio dva gola prednosti, a strijelac je ponovo bio Vinicius i to na asistenciju Luke Modrića. Vazquez je izveo aut dobacivši do Benzeme koji je uposlio Viniciusa, a ovaj iz prve pucao i pogodio.

Kapetan "Vatrenih" je tako postao najstariji igrač u Ligi prvaka (35 godina, 209 dana) koji je upisao asistenciju u tri uzastopna susreta čime je nadmašio učinak Ryana Giggsa kojem je to uspjelo 2011. sa 37 godina.

REAL MADRID - LIVERPOOL 3-1

Strijelci: 1-0 Vinicius (27), 2-0 Asensio (36), 2-1 Salah (51), 3-1 Vinicius (65)

Dvoboj se igrao na stadionu Alfredo Di Stefano, a sudio je Nijemac Felix Brych.


Reci što misliš!