Sport

#jedrenje

Uspješno održana prva ovogodišnja regata Zadar ORC Cup

Uspješno održana prva ovogodišnja regata Zadar ORC Cup
Regate.com.hr

Ovog vikenda održana je prva ovogodišnja regata Prvenstva Hrvatske po ORC-u u organizaciji Jedriličarskog kluba Uskok i D-Marin Borik, a pobjedu je odnijela jedriličarska ekipa X-Cite.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Mareusa, a treće jedna od najnovijih posada u Kupu, ona jedrilice Filip.

Na regati je sudjelovalo 10 posada koje su odmjerile snage u prekrasnom Zadarskom arhipelagu. Prvi dan regate jedrilo se po jugu i iako nije bilo jednostavno svladati vjetar, jedriličari su se uspješno izborili s velikim izazovom. U nedjelju se pak odjedrio samo navigacijski plov jer je vjetar bio vrlo lagan. Krenulo je s nekoliko čvorova iz južnih smjerova, da bi pojačao na oko 9-10 čvorova, a u drugom dijelu čak i okrenuo na maestral.

“Iznimno nas veseli što smo ponovno na vrhu ORC Kupa Hrvatske. Uživali smo u regati, natjecanje je bilo zaista napeto jer ima puno odličnih jedriličarskih ekipa, a ORC Kup Hrvatske smatramo jednim od najboljih naših natjecanja krstaša te se svake godine rado odazovemo”, istaknuli su iz pobjedničke ekipe X-Cite.

Osim pobjednika, i ostale natjecateljske ekipe na regati su se složile kako je početak sezone 2021. godine bio fenomenalan. Svi su timovi najavili i svoj dolazak na iduću regatu za CRO ORC D-Marin Kup koji se održava u D-Marin Mandalini i šibenskom akvatoriju 1. i 2. svibnja, i sve to, kao i u Zadru, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.


Reci što misliš!