Sport

košarka, aba liga

Zadar pao u Podgorici bez ispaljenog metka

Zadar pao u Podgorici bez ispaljenog metka
Budućnost VOLI

Košarkaši Zadra s mini turneje po Crnoj Gori vraćaju se s dva poraza iz isto toliko utakmica. Nakon što su u četvrtak izgubili od Mornara, u subotu su doživjeli istu sudbinu protiv Budućnosti. Nakon ovog poraza, Zadar se nalazi na omjeru pobjeda i poraza 6/11.

Košarkaši Budućnosti od početka su susreta opravdavali ulogu favorita u večerašnjem susretu te su u 3. minuti druge četvrtine već pobjegli na dvoznamenkastu prednost, koja je vrlo rano stvari usmjerila u negativnom smjeru po Zadrane.

Istina, uspio je Zadar u nekoliko navrata stvoriti probleme domaćoj momčadi, no ipak nedovoljno da bi se do poluvremena ugrozilo njihovo vodstvo, pa je semafor na koncu prvog poluvremena pokazivao 43-33.

Zadrani su i u drugom poluvremenu bili u podređenom položaju, a sve je došlo na naplatu Nikolićevom tricom za 73-51 nakon dvije minute igre u posljednjoj četvrtini, a nedugo poslije toga domaća je prednost dosegla i 30 koševa razlike. Obrane su se tada prestale igrati, a utakmica je dobila svojevrsni revijalni karakter, pa je Zadar tek 'kozmetički' uspio popraviti svoj poraz. Rezultat je na koncu glasio 98-75 u korist Podgoričana. 

Zadar nakon večerašnje utakmice, u kojoj nije mogao računati na Justina Cartera, ostaje na dvije pobjede više od Borca te jednu više od Krke, što su svakako dobre vijesti jer izbjegavanjem pretposljednjeg mjesta, preskaču se dodatne kvalifikacije za ostanak u ligi. Posljednje je mjesto, kako je već odavno poznato, rezervirano za ugaslu Koper Primorsku.

STATISTIKA

Sljedeći izazov za zadarsku momčad na rasporedu je već u utorak kada putuju u zagrebačku Dubravu na susret s Furnirom u sklopu HT Premijer lige.


Reci što misliš!