Sport

Nogomet, Prva HNL

Istra 1961 nakon pobjede u Kupu i u prvenstvu bolja od Šibenika

Istra 1961 nakon pobjede u Kupu i u prvenstvu bolja od Šibenika
Srecko Niketic/PIXSELL

U prvoj utakmici 24. kola Prve HNL Istra 1961 je kao domaćin svladala Šibenik sa 3-2 (0-1).

Šibenik je poveo krajem prvog poluvremena golom Emira Sahitija (44), a Istra 1961 je napravila veliki preokret u razdoblju od 55. do 63. minute kada je postigla tri gola te preko Gržana (55-11m), Ivančića (57) i Hare (63) povela sa 3-1. Do kraja dvoboja gosti su uspjeli samo smanjiti preko Bulata (75).

Gosti su do vodećeg pogotka stigli u 44. minuti nakon što je Bailone osvojio loptu na polovici domaćih te dodao Raku koji je sjajnom okomitom loptom proigrao Emira Sahitija, ovaj je pobjegao svom čuvaru i potom smireno svladao domaćeg vratara Lučića.

Domaći su preokret ostvarili ponajviše zahvaljujući svom japanskom napadaču Hari. On je prvo iznudio kazneni udarac nakon duela s Bilićem, a siguran izvođač udarca s bijele točke bio je Gržan u 55. minuti. Samo dvije minute potom Istra je povela, Gržan je probio lijevi bok, ubacio u peterac gdje je najviši bio Hara, a njegov udarac je u mrežu gostiju proslijedio Ivančić. Odlični Japanac svoju je predstavu okrunio pogotkom za 3-1 u 63. minuti, nakon kornera lopta je pala točno njemu pred nogu na pet metara od gola, a raspoloženi Hara nije propustio priliku upisati se u strijelce.

Kapetan gostiju Bulat vratio je nadu svojoj momčadi u pozitivan rezultat preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora u 75. minuti. Prethodno je Suad Sahiti spasio da lopta ne pobjegne u gol-aut, uslijedila su dva povratna dodavanja prije no što je Bulat pogodio mrežu.

Istra 1961 i dalje je posljednja na ljestvici sa 17 bodova, no sada za devetom Lokomotivom zaostaje samo dva boda uz utakmicu više, dok je Šibenik šeti sa 26 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!