Sport

košarka, aba liga

Zadrani ipak bez iznenađenja u Baru, loše otvaranje drugog poluvremena stajalo ih je pobjede

Zadrani ipak bez iznenađenja u Baru, loše otvaranje drugog poluvremena stajalo ih je pobjede
Mornar/Media Pro

Košarkaši Zadra ipak nisu uspjeli prirediti iznenađenje i savladati vodeću momčad ABA lige, iako su po igri prikazanoj u prvom poluvremenu takav pothvati mogli ostvariti. Zadrani su tako upisali svoj 10. ovosezonski poraz na gostovanju kod Mornara u Baru.

Zadrani su se na 'američki pogon' vrlo kvalitetno nosili s favoriziranim Mornarom tijekom prve četvrtine, a čak i kada su otišli na zasluženi odmor, rezultat nije patio. Štoviše, Zadar je nakon 10 minuta igre imao prednost 21-18, a u tom je periodu zadarski šut za 2 poena iznosio izvrsnih 90 posto (9/10).

U drugoj je pak dionici zadarski napad posustao, nedostajalo je kreacije, a to momčad poput Mornara zna iskoristi, tako da je domaćin nakon 3 minute igre stigao do vodstva 27-21, pa je Perinčić morao pozvati igrače na jednominutni dogovor.

Jordanovom tricom 2 i pol minute kasnije Zadar je izjednačio na 28-28, a za prelazak u vodstvo morali smo sačekati Carterov ubačaj, uz nažalost nerealizirano dodatno slobodno bacanje, čime je rezultat postavio na 31-30 u zadarsku korist. Pred posljednju minutu prvog poluvremena tricu je pogodio i Vuković za vodstvo 41-37. da bi Needham s jednim pogođenim slobodnim bacanjem postavio rezultat na ukupnih 38-41 nakon 20 minuta igre.

Na poluvremenu su po 10 koševa u zadarskim redovima postigli Carter i Onuaku, 8 je dodao Mavra, a 7 Justice. Domaćine je predvodio Needham s 9 koševa, dok je 8 dodao Gabriel.

Odmah po povratku na parket Jeremić je došao u prigodu poravnati rezultat s tri slobodna bacanja i u tome je uspio, a isti igrač je nakon Junakovićevog promašaja pogodio i tricu za plus 3 domaćina. U Zadrane se potom uvukla panika, s košem se jednostavno nisu mogli sastati, jer je u napadu opet nedostajalo kreacije, što je oba puta koincidiralo s Mavrinim boravkom na klupi.

Na prve zadarske koševe u drugom poluvremenu čekali smo 4 minute kada se Justice sjurio pod koš i lijepo poentirao te k tome dodao jedno slobodno bacanje, pa je semafor pokazivao 48-44. Netom prije toga i Mavra se vratio u igru, pa su i napadi nešto bolje izgledali, a sve je došlo na 'naplatu' tricom Justice za 50-49 u zadarsku korist u 26. minuti susreta.

Nažalost, tada je došlo do novog pada u zadarskoj igri, što su Barani brzo iskoristili i poveli sa 60-50 pred posljednju minutu treće dionice, da bi rezultat s istekom 30. minute glasio 62-52, što je, pokazat će se, bila dostatna zaliha pred odlučujuću četvrtinu.

Zadrani su u posljednjih 10 minuta krenuli na 'sve ili ništa', a s takvom su igrom brzo prepolovili vodstvo Mornara, da bi 5 minuta i 20 sekundi pred kraj Carter položio za svega 64-62 u korist domaće momčadi. Činilo se kako nas čeka nova infarktna završnica u zadarskoj režiji...

Međutim, takve je snove brzo ugasio Needham s dvije vezane trice za 8 koševa prednosti Mornara i minutu odmora zadarske klupe na 4 minute i 10 sekundi pred zvuk sirene. I kad je pitanje pobjednika već bilo riješeno, Zadrane su stigle nove nevolje. Naime, Carter je u jednoj borbi za loptu krivo doskočio i šepajući napustio parket minutu pred kraj susreta koji je okončan pobjedom Mornara s rezultatom 77-71.

Kod Zadrana je najefikasniji bio Onuaku sa 17 koševa, a 14 je dodao Carter, za kojeg se svi nadamo kako nije zadobio ozbiljniju ozljedu. Informacije iz Crne Gore ćemo svakako doznati do subote. Domaćine je do pobjede predvodio Needham s 20 koševa.

STATISTIKA

Nakon 16 odigranih utakmica, košarkaši Zadra su na učinku od 6 pobjeda i 10 poraza, a ono što je najvažnije Borac ima dvije pobjede manje, a Krka jednu.

Zadrani se i dalje nalaze u ludom ritmu utakmica te ih već u subotu očekuje dvoboj s podgoričkom Budućnosti gdje će i zaključiti svoju mini turneju po Crnoj Gori.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Reci što misliš!