Sport

#nogomet

Vlatko Blažević pojačao HNK Zadar

Vlatko Blažević pojačao HNK Zadar
HNK Zadar

Još se jedna nogometna lastavica vratila u svoj grad. Hrvatskom nogometnom klubu pristupio je Vlatko Blažević (1994.), iskusni napadač koji je svoju nogometnu karijeru i počeo u Stanovima.

- Kad se već spominju lastavice, onda je moj povratak u stilu one da svaka ptica svomu jatu leti! - kaže Vlatko Blažević.

Vratio se, ističe, da bi svojim doprinosom pomogao HNK Zadar u ostvarivanju primarnog sportskoga cilja, plasmana u Treću HNL.

- Kao nešto prije mene Jurica Buljat i Igor Banović, ja sam također otvoreno razgovarao s vodstvom kluba. Zanimalo me što se konkretno želi i kakav je plan osmišljen da bi se taj natjecateljski cilj i ostvario. Uvjerio sam se da je riječ o ozbiljnom, te da su svi koji su u klubu nadasve odgovorni i odlučni ostvariti zacrtani cilj. Tako sam se, eto, vratio u Stanove i u svoj Zadar.

Vlatko je Blažević nanizao u Hrvatskoj brojne prvoligaške i drugoligaške utakmice od Zadra, preko Šibenika, Intera Zaprešić i Kustošije, a igrao je i u talijanskim klubovima Serengo i Martina Calcio.

- Sad ću sve svoje iskustvo staviti u službu HNK Zadar. Posebno mi je drago što sam u Stanovima, uz niz mlađih igrača, zatekao i niz svojih negdašnjih suigrača iz zadarskih dana, a i trenere Želimira Terkeša i Dragana Blatnjaka. Siguran sam da ćemo korak po korak ići sigurno prema svom cilju.

Ima li HNK Zadar potencijal i za dosezanje prvoligaškoga statusa?

- Svakako da ima! Cijeli ovaj kraj sa Zadrom kao nogometnim središtem, vrvi darovitim i perspektivnim igračima. Razgovarao sam i s Krševanom Santinijem, članom uprave koji se bavi strukom i igračima, pa doznao da je HNK Zadar svoju stručnu politiku oslonio na kvalificirane i relevantne trenere, te na njihovu neovisnost. Dugoročno takav je pristup nužan da bi se pravilno razvijali igrači, time i razvijao klub.

U sustav prve momčadi i u njezin radni režim Vlatko će uskočiti bez poteškoća.

- Sve je u redu, spreman sam i jedva čekam utakmice!


Reci što misliš!