Sport

#odbojka

Sanja Gamma: Posebno se veselim Europskom prvenstvu u Zadru

Sanja Gamma: Posebno se veselim Europskom prvenstvu u Zadru

Europsko prvenstvo za odbojkašice očekuje nas ovog ljeta, a reprezentativnom okupljanju veseli se i iskusna hrvatska odbojkašica Sanja Gamma. Zadar će od 19. do 26. kolovoza biti domaćin jedne skupine prvenstva, a Sanja se, unatoč klupskim obavezama u mađarskom prvenstvu sa svojim Vasas Obudom, veseli utakmicama reprezentacija na domaćem parketu.

''U stalnom sam kontaktu s ljudima iz Hrvatskog odbojkaškog saveza, znam kakav je ovoljetni plan i mogu reći da se veselim ponovnom okupljanju reprezentacije i susretu sa suigračicama. Moj nastup u reprezentaciji nikada nije bio upitan, uvijek sam na dispoziciji, a posebno se veselim Europskom prvenstvu u Zadru. Pogotovo jer ovdje u Budimpešti još uvijek vlada vrlo tvrdi lockdown, policijski sat od 20 sati navečer do 5 ujutro, puno toga ne radi ili je zatvoreno, utakmice su bez gledatelja, a i odlazak doma u neke slobodne dane postao je previše kompliciran zbog testiranja na Covid 19'', objašnjava 36-godišnja Sanja koja igra na poziciji dijagonale.

Sanjina bogata karijera traje već pune 23 godine, a igrala je za 19 klubova u 9 država, čak i u dalekoj Južnoj Koreji. Rođena pobjednica, uvijek i svuda dobri duh ekipe, 'emotivka na najjače', Sanja ovu sezonu igra u Budimpešti, a njezin Vasas Obuda će u polufinalu Prvenstva Mađarske, koje kreće za tri tjedna, igrati protiv Fatum Nyiregyhaze.

''Na početku sezone se razmišljalo čak i o osvajanju naslova prvakinja, no s vremenom su malo te ambicije korigirane, ponajviše zbog čestih ozljeda u ekipi. No, polufinale će svakako biti zanimljivo jer mislim da smo zapravo sve četiri ekipe podjednake po snazi i da nema izrazitog favorita. Uglavnom, liga završava u drugoj polovici travnja'', najavljuje Sanja.

Iako zbog epidemioloških mjera ne može biti u Hrvatskoj koliko bi htjela, Sanja je zadovoljna atmosferom u svom klubu te ističe: 

''Odlično mi je ovdje, zadovoljna sam, klub je posložen na pravi način, atmosfera unutar ekipe je sjajna, i mogu reći da doista uživam. Ovdje bih mogla igrati još deset godina, no kako sam potpisala na jednu sezonu, za iduću ćemo još vidjeti. Dobijem puno lopti, najbolji sam server i skorer lige, tako da sam doista zadovoljna. Malo mi je bilo čudno na početku u klubu jer su oba trenera, i glavni i pomoćni, mlađi od mene, no uspostavili smo sjajan kontakt pun uvažavanja i poštovanja, tako da je sve začas sjelo na svoje mjesto.'' 

Eurovolley 2021 za odbojkašice održat će se od 18. kolovoza do 4. rujna, a domaćini će, uz Hrvatsku, biti Bugarska, Rumunjska i Srbija.


Reci što misliš!