Sport

Nogomet, Premiership

Liverpool napokon slavio, pao Sheffield nakon četiri uzastopna poraza

Liverpool napokon slavio, pao Sheffield nakon četiri uzastopna poraza
AP Images

Nogometaši LIverpoola prekinuli su niz od četiri uzastopna poraza u engleskoj Premier ligi pobijedivši kao gosti u nedjelju Sheffield United s 2-0 (0-0).

Liverpool je svoju nadmoć materijalizirao tek u drugom poluvremenum, kad je svoj prvi pogodak u Premier ligi postigao 20-godišnji veznjak Cutis Jones. Za drugi pogodak gostiju najveće zasluge pripadaju Robertu Firminu koji se u kaznenom prostoru izborio za prostor okružen nekolicinom domaćih igrača, pucao prema golu, a u letu prema vratima lopta je pogodila braniča Sheffielda Keana Bryana, promijenila smjer i prevarila vratara Ramsdalea.

Liverpool sada ima 43 boda i još uvijek je na šestom mjestu. Vodeći Manchester City ima 62 boda, 12 više od drugoplasiranog Manchester Uniteda. Leicester je s 49 bodova treći, a četvrti je West Ham s 45. Na petoj je poziciji Chelsea s 44 boda. Sheffield United je uvjerljivo zadnji sa samo 11 bodova.

U derbiju kola Chelsea i Manchester United su na Stamford Bridgeu odigrali bez pogodaka. Mateo Kovačić je odigrao cijelu utakmicu za londonsku momčad i imao je dva udarca prema vratima gostiju, ali je u oba navrata De Gea lakoćom obranio pokušaje hrvatskog reprezentativca.

U prethodnom nedjeljnom dvoboju odigranom u Londonu Tottenham je svladao Burnley s 4-0 (3-0) uz dva pogotka Garetha Balea.

Dinamov suparnik u osmini finala Europske lige pokazao se protiv Burnleyja u vrlo dobrom izdanju i već nakon pola sata igre stvorio tri pogotka prednosti. Kombinacija južnokorejskog reprezentativca Sona i Garetha Balea dovela je do prvog pogotka Spursa već u 2. minuti. U 15. minuti Harry Kane je udarcem s desetak metara svladao Popea, a u 31. minuti to je uspjelo i Lucasu Mouri. U 55. minuti Bale je postigao i drugi pogodak, a ponovno je u ulozi asistenta bio Son.

Imali su domaći još nekoliko vrlo izglednih prilika, ponajviše iz brzih kontranapada, ali im je nedostajalo preciznosti u završnici za još uvjerljiviju pobjedu momčadi Josea Mourinha.

U prvoj utakmici nedjeljnog programa Arsenal je došao do pobjede u Leicesteru, gdje je s 3-1 (2-1) nadigrao Leicester City. Domaća momčad je povela pogotkom Tielemansa već u 6. minuti, ali je golovima Davida Luiza u 39. minuti te Lacazettea iz kaznenog udarca u drugoj minuti sučevog dodatka Arsenal već do poluvremena došao u prednost. Pobjedu 'topnika' potvrdio je Nicolas Pepe golom u 52. minuti.

U dvoboju Crystal Palacea i Fulhama nije bilo pogodaka.

Kolo će u ponedjeljak zaključiti Everton i Southampton (21.00).

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!