Sport

Nogomet, Serie A

Sjajni Rebić zabio za pobjedu Milana u Rimu ali se i ozljedio

Sjajni Rebić zabio za pobjedu Milana u Rimu ali se i ozljedio
AP Images

U derbiju 24. kola talijanskog nogometnog prvenstva Milan je na gostovanju pobijedio Romu sa 2-1, a pobjednički gol za "Rossonere" zabio je hrvatski reprezentativac Ante Rebić.

Milan je poveo u 43. minuti iz jedanaesterca kojeg je realizirao Franck Kessie, izjednačio je Jordan Veretout u 50. minuti, a tri boda gostima donio je Rebić pogotkom u 58. minuti.

Zanimljivo, Milan je u prvih 10 minuta zabio dva gola, no oba su poništena zbog zaleđa nakon asistencije VAR sobe. Već u 4. minuti je pogodio Tomori, a u 10. minuti Ibrahimović na Rebićevu asistenciju, no gosti su se dva puta uzalud radovali. U prvih 45 minuta je poništen i pogodak Rome u 28. minuti kad je zabio Mhitarjan, no u začetku akcije je bio prekršaj.

U prvom poluvremenu smo ipak vidjeli i jedan pogodak koji nije poništen, a zabio ga je Kessie iz kaznenog udarca u 43. minuti. Fazio je na rubu kaznenog prostora nagazio Calabriju, a sudac Marco Guida je nakon pregleda video zapisa dosudio jedanaesterac za goste.

Roma je izjednačila u 50. minuti preko Veretouta, no samo osam minuta kasnije Rebić je doveo goste u novu prednost. Hrvatski reprezentativac je primio loptu na rubu kaznenog prosora lijepo se okrenuo, načinio dva koraka i sjajno pogodio suprotni kut za svoj peti gol ove sezone. Nažalost, samo 11 minuta kasnije Ante je napustio teren zbog ozljede prepone, a prije njega zbog problema s ozljedom izašao je i Zlatan Ibrahimović.

Rebić je i u prvom poluvremenu dva puta opasno ugrozio suparnička vrata, no Pau Lopez je oba puta bio spreman. Mario Mandžukić nije nastupio zbog ozljede.

Milan se ovom pobjedom ponovo približio vodećem Interu na četiri boda minusa. Inter je u ranije odigranom susretu pobijedio Genou sa 3-0 upisavši petu uzastopnu pobjedu.

Domaćin je poveo već nakon 32 sekunde golom Romelua Lukakua na asistenciju Lautara Martineza. Međutim, to nije i najbrži gol u povijesti Serie A. Rekord još uvijek drži napadač Milana Rafael Leao koji je u prosincu prošle godine u susretu protiv Sassuola zabio za 1-0 nakon 6.7 sekundi.

Inter je u 69. minuti povećao prednost preko Mattea Darmian na Lukakuovu asistenciju, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika otklonio je Alexis Sanchez pogodivši u 77. minuti za 3-0.

Ivan Perišić je igrao za Inter do 84. minute, a Marcelo Brozović do 76. minute. Marko Pjaca je igrao cijeli susret za goste, dok Milan Badelj nije ulazio u igru.

Atalanta je u Genovi svladala Sampdoriju sa 2-0 golovima Ruslana Malinovskog (40) i Robina Gosensa (70). Mario Pašalić je igrao do 59. minute, dok Boško Šutalo nije igrao za goste.

Napoli je pobijedio Benevento sa 2-0, a Dries Mertens u 34. i Giovanni Di Lorenzo u 66. zabili su za domaći sastav koji je od 81. minute igrao bez isključenog Kalidoua Koulibalyja.

Inter vodi na ljestvici sa 56 bodova, Milan ima 52, a Juventus i Atalanta po 46 bodova. Slijede Roma (44), Napoli (43) i Lazio (43)...

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!