Sport

košarka, ht premijer liga

Košarkaši Zadra utrošili i posljednji "atom" snage, no veliki preokret protiv Zaboka nisu ostvarili

Košarkaši Zadra utrošili i posljednji
Š.Zelić/KK Zadar

Umor je definitivno učinio svoje. Košarkaši Zadra su nakon sinoćnjeg slavlja nad Partizanom, u iscrpljujućoj utakmici odlučenoj tek u produžetku, upisali poraz od Zaboka u sklopu HT Premijer lige. Gubili su Zadrani u jednom trenutku i s 24 koša zaostatka, a na kraju su bili u prilici susret okončati u svoju korist...

Odmah u prvoj četvrtini bilo je vidljivo kako Zadrane prati veliki umor. U gotovo svakoj situaciji bili su za korak sporiji od protivnika, a lopta je prečesto ispadala kako iz ruku, tako i iz obruča. S obzirom na prikazano na parketu, Zadar je čak i mogao biti zadovoljan sa zaostatkom od 'samo' 15-23 nakon 10 minuta igre.

Početkom druge dionice gosti su pobjegli i na dvoznamenkastu prednost koju Zadar jednostavno nije mogao sustići jer nije mogao energetski odgovoriti protivniku. Zvona za 'uzbunu' definitivno su se oglasila 2 i pol minute pred kraj poluvremena kada je Zabok pobjegao i na preko 20 koševa viška. Epilog? Zadarski zaostatak 24-46 nakon prve polovice susreta.

Nekakve naznake 'života' Zadrani su pokazali početkom drugog poluvremena kada su tek za nijansu podigli tempo, te korak po korak topili gostujuću prednost da bi minutu i pol pred kraj treće dionice stigli do 'samo' minus 11 (44-55) i tako si odškrinuli put ka preokretu. Nažalost, u preostalom su vremenu zadarskoj momčadi opet malo popustili tempo i koncentracija, pa je semafor pred posljednjih 10 minuta igre pokazivao 46-59.

Košarkaši Zadra početkom su odlučujuće četvrtine stigli do točno 10 koševa zaostatka (51-61), no gosti se tada, predvođeni Workuom, još jednom bude te 6 i pol minuta pred kraj bježe na prednost 69-52. Mavra, Justice i Junaković 'isposlovali' su još jedan povratak na 10 pri rezultatu 65-75 kada je semafor pokazivao još svega 3 minute i 35 sekundi do kraja susreta te je postalo jasno kako je Zadru to posljednja prigoda za potpuni preokret.

Justice je na to odgovorio svojom novom tricom i tako domaćina vratio na jednoznamenkasti zaostatak po prvi put od početka druge četvrtine, da bi se polaganjem Junakovića 50 sekundi pred kraj približili na svega 73-77. Gosti su još jednom izgubili loptu, što je kaznio Onuaku zakucavanjem za 75-77, no ostalo je premalo vremena da bi Zadrani bez pravljenja prekršaja stigli do prigode za ulazak u produžetak ili čak za pobjedu. 

Na liniju slobodnih bacanja tako su 11 sekundi pred zvuk sirene poslali Anzulovića koji je oba pokušaja pospremio u koš i tako spriječio veliki preokret Zadra, koji je u jednom trenutku bio u zaostatku od čak 24 koša. Zabok je tako upisao vrijednu pobjedu na višnjiku s rezultatom 79-75.

STATISTIKA

Ludi tempo utakmica za košarkaše Veljka Mršića nastavlja se i u sljedećem tjednu. Već u utorak ih čeka susret protiv Šibenke, dok u četvrtak i subotu imaju dvostruku program u Crnoj Gori gdje igraju protiv Mornara i Budućnosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!