Sport

#košarka

Puntamičani poraženi u efikasnoj utakmici u Osijeku

Puntamičani poraženi u efikasnoj utakmici u Osijeku
VROS

Igrači Hrvoja Vlašića većinu susreta su bili u rezultatskom zaostatku, a posljednju priliku za preokret su imali nakon trice Jošića za minus šest nekoliko minuta prije kraja, ali u samoj završnici nije ostalo dovoljno snage za potpuni povratak.

Košarkaši Sonik Puntamike sinoć su poraženi na gostovanju kod Vrijednosnica Osijek u 22. kolu HT Premijer lige rezultatom 92-86. Domaćini su bolje otvorili utakmicu i rano poveli 11-3, no nakon minute odmora trenera Vlašića Puntamičani su se polako počeli vraćati. Tomislav Cvitković je slobodnim bacanjem pokrenuo, a Filip Jošić tricom dovršio mini-seriju 0-6 nakon koje je Sonik prišao na samo minus jedan, da bi nakon novih koševa Jošića semafor pokazivao 22-23 za goste.

Osječani su bolje krenuli i u drugu dionicu. Razigranom Kujundžiću priključili su se Filipović i Paić pa su domaćini već u 15. minuti otišli na 34-28, a s istom se razlikom otišlo i u svlačionice (46-40). Nastavak susreta donio je odvajanje Vrijednosnica koje su vrlo brzo došle nadomak dvoznamenkaste prednosti, da bi ju konačno dosegle u 28. minuti nakon trice Franca Filipovića za 65-54. Zadrani nisu uspjeli nametnuti svoj ritam igre i usporiti košarkaše s Drave koji su mirno održavali prednost sve do pred sam kraj susreta.

Nova trica Jošića primakla je Sonik na minus šest tri minute prije kraja, ali Lakić i Porobić su učas vratili svoju momčad na dvoznamenkastu razliku i na koncu stigli do nova dva boda. Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Robert Kujundžić s 29 i Pavao Paić s 19 poena, dok su „Sonikse“ predvodili Dino Palčić sa 17 koševa i sedam asistencija te Filip Jošić s 16 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!