Sport

#košarka

Košarkašice Zadra pružile dobar otpor na Gripama

Košarkašice Zadra pružile dobar otpor na Gripama

Na korak do prve ovosezonske pobjede bile su košarkašice Zadra koje su u maloj dvorani splitskih Gripa na kraju ipak upisale poraz 91:78 protiv Splita u dvoboju 4. kola Premijer lige za ostanak.

Sjajno su Zadranke otvorile susret te su na krilima raspoložene Katie Nekić u prvih deset minuta Splitu utrpale čak 30 koševa, čime su daleko nadmašile broj ubačenih poena u otvarajućoj ćetvrtini u cijelom dosadašnjem dijelu natjecanja. Do poluvremena su se domaće igračice ipak mrvicu sabrale pa se na odmor otišlo tek s košem prednosti za Zadar (46:47). Nezaustavljivo je u tim trenucima djelovala Nekić, koja je u prvom dijelu ubacila čak 22 koša, od čega šest trica iz osam pokušaja, a udijelila je i tri asistencije.

Nisu Zadranke loše odigrale ni drugi dio. Dapače. Međutim, stao je šut Katie Nekić, a Splićanke su malo po malo preuzele konce igre u svoje ruke, povećavajući svoju prednost do konačnih +13. Nekić je na kraju ostala najefikasnija kod Zadra s 28 koševa, a dvoznamenkaste su bile još i Mihaela Dobrić s 18 te Hana Rudić s 10 ubačaja. Kod Splita najpreciznija je bila Ivana Brnas s 26 poena.

Zadranke tako i nakon četiri utakmice u Ligi za ostanak još uvijek ne znaju za pobjedu u ovom natjecanju te se nalaze na posljednjem mjestu ljestvice s najvećim izgledima ispadanja u niži rang. Do kraja prvenstva ostalo je još šest kola. U prvom od njih ekipa Samira Žuže na Višnjiku sljedeći vikend dočekuje vodeću Plamen Požegu.