Sport

košarka, aba liga

Mršić o produžecima protiv Partizana: Dogovor je bio da radimo prekršaj

Mršić o produžecima protiv Partizana: Dogovor je bio da radimo prekršaj
Zvonko Kucelin/ KK Zadar

Zadar je nakon produžetka svladao Partizan NIS 96:94 u Krešinom domu u 19. kolu ABA lige. Ovo je četvrta uzastopna pobjeda u regionalnoj ligi za momčad Veljka Mršića.

Zadar je vodio tijekom gotovo cijele utakmice, dok je najveće vodstvo Partizana bilo +2 u nekoliko navrata

Najbolji igrač utakmice je bio Domagoj Vuković koji je upisao 11 poena, 7 skokova, 6 asistencije, 3 ukradene lopte i 2 blokade. Mavra je bio najbolji strijelac s 20 poena dok je Carter utakmicu završio sa 17 poena.

Za Partizan Rashawn Thomas imao je 24 poena i 9 skokova.

Veljko Mršić, trener Zadra:

"Konačno smo probili led, upisali smo prvu domaću pobjedu u ABA ligi. Čestitam svojim igračima na dobroj utakmici. Sinoć smo napravili prvi zajednički trening, također smo imali tri igrača koji imaju jet lag. Vidi se da smo puni samopouzdanja nakon što smo osvojili Kup. Čestitao bi i igračima Partizana na dobroj utakmici, ove sezone nisu bili na ovom šuterskom nivou kao večeras. Momčad koja je zadnja po postotku za tri poena danas je zabila 16 trica. Unatoč tome ostvarili smo pobjedu, u produžetku smo igrali jako dobru obranu."

Partizan je u posljednje 23 sekunde regularnog dijela imao posjed kod zadarskog vodstva od 3 koša viška, što je Jaramaz tricom pretvorio u odlazak u produžetak. Je li trebalo raditi prekršaj i tako goste poslati na liniju slobodnih bacanja?

"Na zadnjem time-outu dogovor je bio da ih pustimo da prijeđu centar i onda promjenu na njihovom prvom bloku, a potom prekršaj. To se nije napravilo, a protivnik je promašio tricu i uhvatio skok u napadu nakon kojeg je izborio produžetak. Ali dogovor je bio raditi prekršaj."

Domagoj Vuković, igrač Zadra:

"Ovo je prva utakmica nakon dvotjedne pauze, stvarno smo sretni što smo krenuli s pobjedom. Malo nervoze je bilo ali uspjeli smo pobijediti unatoč njihovom odličnom šuterskom danu. Stvarno smo sretni, nemamo puno vremena za slavlje, već u nedjelju nas čeka nova utakmica."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore