Sport

#skijanje

Zubčić: Ne treba previše slaviti, sutra je nova utrka

Zubčić: Ne treba previše slaviti, sutra je nova utrka
Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski skijaš Filip Zubčić, pobjednik veleslaloma kojeg su u subotu skijaši vozili u Bnaskom za Svjetski kup, izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatom, ali misli da ne treba previše slaviti jer ga već sutra čeka nova utrka

"Jako sam sretan, to je bila jako teška utrka i zahtjevni uvjeti. Druga vožnja je bila grbava i dosta staze je bilo u sjeni pa je vdljivost bila slaba, ali odlično sam se snašao, odlično sam odradio zatvoreni dio staze. Možda baš nisam zadovoljan s gornjim dijelom staze i u prvoj i u drugoj vožnji, ali kada pobijediš glupo je govoriti da je nešt bilo loše", rekao je Zubčić. 

"Sada se treba odmoriti, treba se pripremiti za drugu utrku, ništa se previše veseliti, treba sutra ući svjež i hladne glave", zaključio je.

Sutra u Banskom skijaši voze drugu veleslalomsku utrku.

Zubčić je danas bio najbrži, dok je drugi bio Francuz Mathieru Faivre, a Alexis Pintaurault, vodeći u ukupnom poretku i u poretku u veleslalomaša, utrku je završio na četvrtom mjestu.

S današnjom pobjedom Filip se u veleslalomskom poretku skijaša popeo na drugo mjesto s 468 bodova, dok vodeći Pinturault ima 22 boda više (490).


Reci što misliš!