Sport

zlato za bruna šarića

Mladi Zadrani odradili prvo plivačko natjecanje nakon pauze

Mladi Zadrani odradili prvo plivačko natjecanje nakon pauze

Za PK Zadar je nastupilo 5 plivača. Bruno Šarić, Noa Kuman, Roko Šango, Marija Kuman i Rita Herceg odradili su utrke s osobnim rezultatima ili na nivou svojih najboljih rezultata što je odličan početak nakon velikog perioda netreniranja.

Kontrolno natjecanje Hrvatskog plivačkog saveza održalo se u Rijeci 20. i 21.02, uz pomoć plivačkih klubova Primorje, Nevera i Kantrida. U dva dijela natjecanja plivači su nakon duge stanke u treninzima otvorili sezonu u 50m bazenu.

Natjecanje se održalo s ograničenjem broja plivača i bez publike a za PK Zadar je nastupilo 5 plivača. Bruno Šarić, Noa Kuman, Roko Šango, Marija Kuman i Rita Herceg odradili su utrke s osobnim rezultatima ili na nivou svojih najboljih rezultata što je odličan početak nakon velikog perioda netreniranja.

Najuspješniji je bio ml.senior Bruno Šarić koji je u apsolutnoj kategoriji plivao 2 prva (100 i 200m leđno) i jedno drugo mjesto (50m leđno) gdje je osvojio i najveći broj bodova (662). Junior Noa Kuman plivao je 3.mjesto na 400m mješovito i 5. na 200m prsno. Najuspješniji nastup Roka Šanga bilo je 7.mjesto na 200m leđno; juniorka Marija Kuman zauzela je 6.mjesto na 50m leđno a mlađa juniorka Rita Herceg 4.mjesto na 50m prsno i 7.mjesto na 200m prsno.
Plivači nastavljaju sa treninzima a svi klubovi se nadaju što skorije ritmu natjecanja kao i održavanju natjecanja sa većim ograničenjem broja natjecatelja. Iduće natjecanje koje očekuje istu kategoriju je međunarodni miting Victoria u Rijeci u ožujku.

 


Reci što misliš!