Sport

#nogomet

Iznenađujuć poraz Bayerna u Bundesligi

Iznenađujuć poraz Bayerna u Bundesligi
AP Images

Nogometaši Eintrachta postali su treća momčad koja je ove sezone uspjela pobijediti Bayern u Bundesligi svladavši Bavarce s 2-1 (2-0) u subotnjoj utakimici 22. kola odigranoj u Frankfurtu.

Kamada je u 12. minuti doveo domaću momčad u vodstvo, a prednost Eintrachta udvostručio je Younes u 31. minuti neobranjivom udarcem u gornji lijevi kut Neuerovih vrata. U 53. minuti je Leroy Sane promiješao obranu Eintrachta i u petercu pronašao Roberta Lewnadowskog koji je lakoćom poslao loptu u mrežu.

Ipak, do kraja utakmice domaći su uspjeli sačuvati svoju mrežu i tako stići do pete uzastopne pobjede u Bundesligi kojom je Eintracht zasjeo na četvrto mjesto s 42 boda, koliko ima i trećeplasirani Wolfsburg. Bayern je na vrhu s 49 bodova, a drugi je RB Leipzig s 44, ali i utakmicom manje.

Bayern je, zasada, jedini gost koji u 22. kolu nije došao do pobjede, a za drugo veliko iznenađenje pobrinuo se predzadnji Mainz trijumfom 2-1 na gostovanju u Moenchengladbachu. Onisiwo je goste doveo u vodstvo u 10. minuti. Izjednačio je Stindl u 26. minuti, a sva tri boda Mainzu donio je Stoger u 86. minuti. Mainz ima 17 bodova, samo jedan manje od Herthe i Arminije, ali uz utakmicu više.

Stuttgart je odnio sva tri boda u Koelnu pogotkom Kalajdžića u 49. minuti, a postigao ga je na asistenciju mladog hrvatskog reprezentativca Borne Sose koji je ubacio loptu iz slobodnog udarca. Sosa je odigrao cijelu utakmicu za Stuttgart.

Jedan pogodak bio je dovoljan i Unionu za pobjedu u Freiburgu. Berlinska momčad je do njega stigla u 64. minuti, a strijelac je bio Promel. Hrvatski napadač Petar Musa odigrao je posljednje 22 minute u momčadi Uniona.

Standings provided by SofaScore LiveScore