Sport

#kvalifikacijezaOI

Krešimir Kozina pozvan u reprezentaciju umjesto Marina Šipića

Krešimir Kozina pozvan u reprezentaciju umjesto Marina Šipića

Nakon ozljede Luke Stepančića, hrvatska rukometna reprezentacija i novi izbornik Hrvoje Horvat našli su se pred još jednim problemom i otkazom.

Naime, kružni napadač Marin Šipić koji još od pripremnog razdoblja prošlog ljeta ima problema s ramenom, mora na operaciju, a to znači da Marin Šipić neće biti na raspolaganju reprezentaciji za Olimpijske kvalifikacije u Montpellieru od 12. – 14. ožujka.

Izbornik je stoga odlučio pozvati tridesetogodišnjeg Krešimira Kozinu, člana njemačkog Frisch AUF Goppingena. Posljednje veliko natjecanje na kojem je Krešimir Kozina igrao u reprezentaciji, bilo je Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine.

„Jako sam sretan zbog poziva. Žao mi je Marina Šipića, i želim mu brz oporavak. Veselim se naravno kao i uvijek nastupu u reprezentaciji i ne mogu dočekati da se ponovno nađem s dečkima u svlačionici. Uvjeran sam da Hrvatska ima jako dobru reprezentaciju i da ćemo se plasirati na Olimpijske igre. Što se mene tiče, u odličnoj formi sam i dakako spreman staviti se izborniku na raspolaganje“, kazao je Kozina. 

Hrvatska će u Montpellieru igrati s Francuskom, Portugalom i Tunisom.