Sport

košarka, ht premijer liga

Perinčić uoči Furnira: Morat ćemo pronaći način da svi sudjeluju, čak i oni koji su do sada manje participirali

Perinčić uoči Furnira: Morat ćemo pronaći način da svi sudjeluju, čak i oni koji su do sada manje participirali
Šime Zelić / KK Zadar

Visoki ritam utakmica se nastavlja jer Zadar sutra, 29. siječnja, dočekuje Furnir u 20. kolu HT Premijer lige. Ovo će biti 4 utakmica u šest dana, a Zadrani će gledati da ostanu neporaženi u ovom periodu i da nastave svoj pozitivan niz. Početak utakmice je zakazan za 19 sati.

Zagrebački sastav je u prošlom kolu doživio teški poraz protiv Zaboka na svom terenu 63:93, a trenutno se nalaze na pretposljednjem mjestu tablice s četiri pobjede i 14 poraza. Zadar je u srijedu u zaostaloj utakmici 15. kola HT Premijer lige svladao Alkar 55:75 te su trenutno vodeća momčad domaće lige sa 16 pobjeda i 2 poraza. 

Zadar će ponovno biti bez Martina Junakovića koji je propustio zadnjih par susreta zbog ozljede.

"Stiže nam nova utakmica, četvrta u šest dana. Najviše me brine što nemamo previše vremena za trening, nismo napravili normalan košarkaški trening od petka. Ritam je takav i u sljedećoj utakmici moramo iskombinirati da pobijedimo i da svi igrači sudjeluju jer 2. veljače nas čeka utakmica u Kupu protiv Osijeka koja nam je izuzetno bitna. Za ovaj susret morat ćemo pronaći način da svi sudjeluju, čak da igraju oni igrači koji su do sada manje participirali i da pokažu da možemo na njih računati. Dubrava je promijenila trenera što zna biti dosta nezgodno. Mi gledamo sebe, pokušat ćemo pronaći najbolji način da tu utakmicu pobijedimo i da odmorimo neke igrače", rekao je Ivan Perinčić.

"Još jedna utakmica u HT Premijer ligi u kojoj se moramo što manje potrošiti jer moramo ostati svježi. U narednom periodu imamo dvije utakmice protiv Splita i dvije utakmice u Kupu. Bit će teško jer nam nedostaje Junaković koji je još uvijek van pogona, ja se vraćam nakon ozljede i nisam još spreman za punu minutažu. Mislim da možemo doći do pobjede sa što manje umora i što više rotacija, a ako bude pravi pristup to ćemo moći napraviti", istaknuo je Jan Palokaj koji se na parket vratio protiv Alkara nakon ozljede zgloba.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Reci što misliš!