Sport

košarka, ht premijer liga

Zadar se ispočetka mučio, a kasnije potpuno nadigrao sinjskog Alkara

Zadar se ispočetka mučio, a kasnije potpuno nadigrao sinjskog Alkara
Š.Zelić/KK Zadar

Nakon mučenja i loše igre u prvom poluvremenu, košarkaši Zadra upisali su novu uvjerljivu pobjedu u HT Premijer ligi kojom su se zadržali na vrhu prvenstvene ljestvice. Uvijek neugodno gostovanje kod sinjskog Alkara ovaj je put završilo s pozitivnim ishodom.

Napadačka igra zadarskih košarkaša u uvodu utakmice kao da nije postojala jer početnih su 7 minuta bili na tek jednom ubačaju Jordana, a koliko su bezidejni bili dovoljno govori da protivnika nisu prisilili na niti jedan prekršaj.

Tek tada domaćin je nesportski faulirao Justicea koji je pospremio dva slobodna bacanja za ukupnih 9-4 u korist Alkara. Zadarski je Amerikanac u nastavku akcije pogodio i tricu, pa je rezultat već djelovao nešto ljepše, no daleko je to bilo od dobroga. Ipak, preostale minute prve dionice u potpunosti su pripale Alkarima, pa je rezultat nakon 10 minuta igre glasio 19-12.

Loša zadarska igra pretočila se i u početak druge dionice susreta, no srećom niti domaćin nije bio nešto raspoložen pa je u 15. minuti imao prednost od svega 23-19. U preostalih 5 minuta prvog poluvremena malo su se pak razigrali Carter i Onuaku, a kad je tricu dodao Vuković, Zadrani su poveli s 32-28. Alkarima je do kraja poluvremena ostao cijeli napad, no skrivili su prekršaj tako da se rezultat do odlaska na odmor nije mijenjao. 

U drugom poluvremenu susreta zadarski se napad malo bolje posložio što je rezultiralo vodstvom 40-31 u 24. minuti susreta, pa se pobjeda gostiju već počela nazirati. Zanimljivo, trener Perinčić je tu dionicu odradio bez dva ponajbolja pojedinca iz prvog dijela susreta, Cartera i Onuakua. Petorka s Justiceom i Planinićem umjesto navedenog dvojca sasvim je lijepo funkcionirala i Zadru donijela vodstvo 58-37.

U odlučujućoj dionici nije se niti ukazala prilika za kakav dramatični preokret domaćina, iako je Zadar u nekoliko trenutaka malo popustio s ritmom kakvoga je prikazao u prethodnih 10 minuta stoga je trener Perinčić sa svojim igračima na koncu proslavio 16. prvenstvenu pobjedu s rezultatom 75-55.

Zadrane je do pobjede predvodio Justice s 21 košem, 9 je dodao Vuković (11 sk, 7 as), 8 Jordano, a po 7 Carter, Mavra (5 as) i Planinić.

STATISTIKA

Nakon ozljede gležnja u sastav Zadra se vratio Palokaj, no već drugu utakmicu zaredom je propustio Junaković koji ima problema s ahilovom tetivom i još uvijek nije poznato koliko će izbivati s parketa. Trener Mršić također je van stroja budući da još osjeća posljedice bolesti izazvane koronavirusom.

Nakon večerašnjeg dvoboja Zadrani opet nemaju previše vremena za odmor budući da već u petak na Višnjik stiže Dubrava Furnir, a utakmica se igra s početkom u 19 sati. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Reci što misliš!