Sport

nba

Double-double Ivice Zupca u pobjedi Clippersa

Double-double Ivice Zupca u pobjedi Clippersa
AP Images

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac je sinoć upisao double-double pridonijevši pobjedi svojih Los Angeles Clippersa od 115-96 nad Sacramento Kingsima sa 11 koševa i 12 skokova.

Do tog učinka je Zubac došao u 23 minute na terenu, uz šut iz igre 4/5 a tome je pridodao i jednu asistenciju.

Najbolji strijelac Clippersa bio je Kawhi Leonard sa 32 koša, šest ukradenih lopti i pet asistencija. Paul George je dodao 19 koševa, 12 asistencija i sedam skokova za petu uzastopnu pobjedu Clippersa.

De'Aaron Fox je sa 25 koševa i sedam asistencija bio najbolji u redovima gostujućih Kingsa kojima je ovo četvrti poraz zaredom.

Cleveland Cavaliersi su kod kuće u izuzetno napetoj utakmici koja je završila tek nakon dva produžetka sa 147-135 svladali Brooklyn Netse. Collin Sexton je zabio tricu za izjednačenje 1.2 sekundu prije kraja prvog produžetka, a u drugom je produžetku zabio 15 koševa. Utamicu je završio s ukupno 42 koša.

Kevin Durant je predvodio Netse sa 38 koševa, ali je promašio potencijalno pobjednički koš na zvuk sirene za kraj prvog produžetka. Tome je pridodao i 12 skokova i osam asistencija. Kyrie Irving je ubacio 37 koševa u svojoj prvoj utakmici nakon dvotjednog izostanka s terena. James Harden je pak upisao svoj drugi triple-double u tri utakmice otkako igra za Netse sa 21 ubačajem, 12 asistencija i deset skokova.

Atlanta Hawks su sa 123-115 nadigrali Detroit Pistonse također nakon produžetka, a do pobjede ih je vodio Clint Capela sa 27 koševa i nevjerojatnih 26 skokova. Atlanta je uspjela u utakmici nadoknaditi i razliku od 17 koševa u zadnjoj četvtini za pobjedu nad gostujućim Detroitom.

Philadelphia 76ers su sa 117-109 bili bolji od Boston Celticsa, a Joel Embiid je za pobjedu domaće momčadi ubacio 42 koša uz deset skokova. Tobias Harris je dodao 22 koša za Sixerse koji su na domaćem terenu upisali osam pobjeda u devet utakmica.

Kod Celticsa, koji su igrali bez Jayson Tatuma, najbolji je bio Jaylen Brown sa 26 poena, dok je Marcus Smart dodao 25 koševa.

Dallas Mavericks su sa 124-112 pobijedili Indiana Pacerse u Indianapolisu. Kristaps Porzingis je predvodio Dallas sa 27 koševa i 13 skokova, a Trey Burke je zabio 22 koša. Luka Dončić je upisao svoj 30. triple-double u karijeri sa 13 koševa, 12 skokova i 12 asistencija za Maverickse. Najbolji pojedinac Pacersa bio je Malcolm Brogdon sa 26 pogodaka.

Miami Heat je sinoć upisao drugu pobjedu zaredom, prvi put ove sezone, svladavši sa 111-102 Toronto Raptorse. Kendrick Nunn je bio najbolji strijelac Miamija a 28 koševa,  a Goran Dragić je dodao 17 koševa, dok je kod Raptorsa najbolji bio Fred VanVleet sa 24 ubačaja.

Orlando Magic su tijesno sa 97-96 nadigrali u Minneapolisu Minnesota Timberwolves  i to zahvaljujući trici Colea Anthonyja na zvuk sirene za kraj.

Ovo je za Magic prva pobjeda nakon šest poraza, a do nje ju je vodio Nikola Vučević sa 28 koševa.

Golden State Warriors su kod kuće sa 121-99 bili bolji od San Antonio Spurse, a Phoenix Suns su u gostima sa 109-103 pobijedili Houston Rocketse.

Deandre Ayton je upisao double-double za Phoenix sa 26 koševa i 17 skokova, a Devin Booker je dodao 24 koša. Dario Šarić nije igrao za Phoenix.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!