Sport

Rukomet, SP 2021.

Marino Marić: Moramo se dočepati četvrtfinala, a tada kreće ludilo

Bila je ovo utakmica u kojoj smo brusili karakter momčadi u stresnim trenucima, kazao je Marino Marić nakon što je hrvatska rukometna reprezentacija u posljednjoj utakmici prvog kruga SP-a pobijedila Katar sa 26-24 osvojivši prvo mjesto u skupini C, te tako prenijela tri boda u drugi krug natjecanja.

Hrvatska je dugo lomila Katar i na koncu ga slomila sa 26-24. Hrvatska će tako u drugi krug natjecanja prenijeti tri boda, Katar dva, a Japan jedan bod, dok je Angola okončala natjecanje.

"Bila je to tvrda i izjednačena utakmica. Vodili smo veći dio utakmice, što je bilo dobro psihološki za momčad. Imali smo +3, ali nisu smo se uspjeli odvojiti. Bila je ovo utakmica u kojoj smo brusili karakter momčadi u stresnim trenucima," kazao je Marić koji je utakmicu završio s pet golova.

"Imali smo izvanredne golmane, obrana 6-0 je bila odlična, pokretljiva i borbena. Bila je ovo najvažnija utakmica ovog dijela nakon koje prenosimo tri boda," dodao je.

Hrvatska će u drugom krugu igrati protiv tri najbolje ekipe iz skupine D, a to su Danska, Argentina i Bahraina koji će biti naš prvi suparnik u četvrtak.

"Sada nam slijede Danska, Argentina i Bahrain. Da nam se ne bi ponovio Japan, moramo ozbiljno shvatiti i Argentinu i Bahrain. Moramo se dočepati četvrtfinala, a tada kreće ludilo," zaključio je Marić.

Jedan od junaka hrvatske pobjede bio je vratar Marin Šego koji je sakupio šest obrana, no u ključnim trenucima susret je skinuo čak četiri sedmerca.

"Bila je to odlična utakmica. Odigrali smo jako dobro u pravom trenutku, kada nam je možda i najviše trebalo. Bili smo prava Hrvatska i nadam se da sada idemo prema vrhu," kazao je Šego kojem je to bio prvi nastup nakon više od mjesec dana.

"Nisam branio više od mjesec dana, sve je ok, noga ne popušta, a nadam se da će tako i ostati."

Za kraj je imao i poruku hrvatskim navijačima.

"Žao mi je što niste ovdje uz nas. Navijajte uz male ekrane, a mi ćemo vas razveseljavati."

Zlatko Horvat je utakmicu zaključio s tri gola, pri čemu je dva zabio u završnim minutama kada se rezultat lomio.

"Napokon smo odigrali jednu mušku utakmicu. Nije lako igrati protiv ovakve momčadi. Naš cilj je ući u četvrtfinale, u borbu za medalje," kazao je Horvat zahvalivši se na podršci koja im stiže iz domovine.

"Stiže nam podrška sa svih strana, dobili smo i video podrške iz RK Petrinje. Hvala im svima," istaknuo je Horvat.

Izbornik Lino Červar je čestitao igračima na važnoj pobjedi posebno istaknuvši naše mlade igrače.

"Ostvarili smo jako dobar rezultat. Čestitam igračima na borbi, zadovoljan sam što su u odlučujućim trenucima naši mladi igrači pokazali hrabrost. Nisu plakali, borili su se do kraja. Pokazali su hrabrost u najdelikatnijim trenucima. U rukometu trebamo borce jer samo borbeni igrači mogu danas igrati vrhunski rukomet," poručio je Červar.


Reci što misliš!