Sport

Rukomet, SP 2021.

Lino Červar: Mladi igrači su pokazali srce kad se odlučivalo

Hrvatska rukometna reprezentacija je u posljednjoj utakmici prvog kruga svjetskog prvenstva pobijedila Katar sa 26-24 (13-11) osvojivši prvo mjesto u skupini C, te tako prenijela tri boda u drugi krugu natjecanja.

U dvoboju protiv Katara su briljirali Manuel Štrlek sa šest golova te Marino Marić i Marko Mamić s pet pogodaka, dok je na golu Marin Šego obranio čak četiri sedmerca.

- Treba čestitati igračima na velikoj pobjedi jer se igralo pod okolnostima koje nam nisu išle u prilog. Vidjeli ste mlade igrače, da su pokazali srce kad se odlučivalo. Ovo je pobjeda hrabrosti, upornosti i to me raduje. Nije to još ništa jer ima tu puno izazova do kraja, ali ovo iskustvo je dobro za budućnost.

Moramo sjesti i odmoriti se jer je iščekivanje ove utakmice bilo iscrpljujuće. Mi jučer nismo trenirali, bila je kiša i nismo htjeli putovati 120 kilometara na trening. U mojoj sobi smo se pripremali s bocama, pokazat ćemo kako je to izgledalo na Facebooku.

Ja bih najrađe da dođu svi koji su ozlijeđeni, ali to je nemoguće. Ponekad kad je teško, srce radi. Čovjek može biti mlad, ali u svakom slučaju kod starosti odlučuje glava. Ja sam dobio 20 injekcija pa sam dobro. Mladi igrači su pokazali puno, Martinović promaši i opet ide na šut, to je karakteristika pobjednika, kazao je izbornik Lino Červar nakon utakmice.


Reci što misliš!