Sport

Nogomet

Mandžukić nakon potpisa za Milan: Spreman sam za borbu

Spreman sam za borbu, poručio je hrvatski napadač Mario Mandžukić nakon što je i službeno postao novi član talijanskog velikana Milana.

Bivši hrvatski reprezentativac potpisao je u utorak ugovor s Milanom do kraja ove sezone.

"Iskreno zahvaljujem upravi Milana na prilici da postanem dio ovog fantastičnog kluba," napisao je Mandžukić na svom Instagram profilu.

"Bit će mi čast nositi dres pun povijesti i borit ću se za "Rossonere". Mogu samo obećati da ću dati sve od sebe u svakoj utakmici. Siguran sam da zajedno možemo ostvariti san svakog navijača Milana kojih ima mnogo i u Hrvatskoj. Spreman sam za borbu," poručio je Mandžukić.

Dolazak hrvatskog napadača komentirala je i prva zvijezda Milana, Zlatan Ibrahimović.

"Uplašit ćemo svoje protivnike", najavljuje švedski napadač.

Talijanski mediji novi napadački dvojac "Rossonera" najavlju kao "dvojicu ratnika" i velikih profesionalaca.

Mandžukić je prije godinu i pol dana napustio redove drugog talijanskog velikana Juventusa nakon što je sa "zebrama" osvojio četiri uzastopna naslova prvaka Italije te je prešao u katarski Al-Duhail. Kako mu je krajem prošle godine istekao ugovor s Al-Duhailom, Mandžukić je mogao promijeniti sredinu kao slobodan igrač.

Tijekom karijere igrao je i za Marsoniju, Zagreb, Dinamo, Wolfsburg, Bayern i Atletico Madrid.

U karijeri je osvojio čak 23 trofeja pri čemu i Ligu prvaka s Bayernom 2013.

Za hrvatsku reprezentaciju je upisao 89 nastupa postigavši 33 gola, a najvećih uspjeh s "vatrenima" ostvario je osvojivši srebro na svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!