Sport

nogomet, serie a

Atalanta i Genoa bez pogodaka, Badelju svih 90 minuta, Pjaci 22

Atalanta i Genoa bez pogodaka, Badelju svih 90 minuta, Pjaci 22
Luka Stanzl/PIXSELL

Nogometaši Atalante i Genoe odigrali su u susretu 18. kola talijanskog prvenstva 0-0.

Atalanta je imala inicijativu tijekom čitavog susreta, no nije uspjela pronaći rješenje za "bunker" gostiju koji se bore za ostanak u ligi. 

Milan Badelj odigrao je čitav susret za Genou kod koje je Marko Pjaca bio na terenu do 68. minute. Boško Šutalo ostao je na klupi Atalante kod koje Mario Pašalić nije konkurirao za nastup.

Atalanta je tako ostala šesta na ljestvici s 32 boda, dva manje od trećeg Napolija i četvrte Rome, a jednim manje od petog Juventusa, dok je Genoa popravila plasman za jedno mjesto i sada je 16. s 15 bodova, jednim više od 17. Cagliarija, a dva više od 18. Torina i 19. Parme koji se nalaze u zoni ispadanja.

Posljednjeplasirani prvenstva Crotone na svom je terenu uvjerljivo svladao Benevento s 4-1 (2-0) te se s ta tri boda približio ostalim momčadima u borbi za ostanak. Crotone je poveo u samom otvaranju utakmice autogolom Glika (4-ag), Nwankwo (29, 54) je potom s dva gola, po jednim u svakom poluvremenu riješio pitanje pobjednika. Vulić (65) je povisio na 4-0 prije no što je Iago Falque (82) ublažio poraz Beneventa. Crotone je i dalje posljednji s 12 bodova, no sada za 18. Torinom i 19. Parmom zaostaje samo po bod.

Parma je bila nadomak važne pobjede na gostovanju kod Sassuola u regionalnom derbiju, no domaći su spasili bod golom iz kaznenog udarca u posljednjoj minuti nadoknade. Parmu je u vodstvo doveo Kucka (37), a na konačnih 1-1 poravnao je Đuričić (90+4-11m). Sassuolo je tako ostao osmi s 30 bodova, jednim manje od sedmog Lazija.

U prvom nedjeljnom dvoboju Napoli je na svom stadionu s čak 6-0 (4-0) nadigrao Fiorentinu i vratio se na treće mjesto. Strijelci su za Napolitance bili Insigne (5, 72-11m),  Demme (36), Lozano (38), Zielinski (45) i Politano (89), dok je momčad iz Firence doživjela jedan od najgorih poraza u povijesti.

Napoli je treći s 34 boda, šest manje od vodećeg Milana, dok je Fiorentina 14. s 18 bodova.


Reci što misliš!