Sport

košarka, aba liga

Zadar i dalje ne zna za pobjedu na domaćem parketu, Petrušev i Simonović odnijeli bodove s Višnjika

Zadar i dalje ne zna za pobjedu na domaćem parketu, Petrušev i Simonović odnijeli bodove s Višnjika
Z.Kucelin/KK Zadar

Košarkaši Zadra i dalje ne znaju za domaću pobjedu u ABA ligi. Bodovima se na Višnjiku večeras 'osladila' i Mega Soccerbet predvođena centarskim dvojcem Petrušev - Simonović. Zadar tako ostaje na svega dvije pobjede ove sezone, protiv ugasle Primorske i FMP-a.

Nekoliko dobrih obrambenih reakcija te precizne ruke Cartera i Palokaja bilo je dovoljno da Zadar u prve 4 minute utakmice povede s 9-2 i tako gostujuću klupu prisili na minutu odmora u ranoj fazi utakmice. Po povratku na parket gosti su smanjili vodstvo domaćina na samo 13-11, da bi minutu pred kraj dionice i poveli s 19-18. Tricu za novo vodstvo Zadra pogodio je debitant u ABA ligi, Jordano, da bi košem Miškovića prva četvrtina završila s rezultatom 21-21.

Jordano je i u nastavku susreta bio precizan za tri poena za još jedno zadarsko vodstvo, a nedugo potom je također s tri poena ugodno iznenadio i Onuaku pa je Zadar stekao prednost 27-21. Nažalost, ni ono nije bilo predugog vijeka budući da je Simonović u 15. minuti susreta zakucao za izjednačenje 30-30.

Novo rješenje s linije za tri poena pronašao je Mavra, no i to je vodstvo kratko trajalo budući da su gosti preko centarske linije Simonović - Petrušev ponovno okrenuli rezultat, a vodstvo su, uz nešto problema, uspjeli sačuvati i do polovice susreta kada je semafor pokazivao 40-41. 

Zadarske je strijelce na poluvremenu predvodio Carter s 9 koševa, dok je Onuaku dodao 8, a Jordano 6. Kod gostiju je potpuno očekivano najbolji bio Petrušev s 12 koševa.

Sjajni Megin centar Petrušev je i u drugom dijelu susreta nastavio raditi probleme Zadranima, a tricom Smitha gosti su došli i do prednosti 50-44 nakon 3 minute igre. Zaostatak je to kojeg su Zadrani bezuspješno pokušavali sustići do konca treće dionice, a valja istaknuti i kako su gosti u dva navrata bili nadomak dvoznamenkastog vodstva, međutim to nisu ostvarili. Rezultat je nakon 30 minuta igre stoga glasio 61-66.

Jedno slobodno bacanje Junakovića i trica Justicea odmah na otvaranju odlučujuće dionice domaćinu su donijeli povratak na samo pola koša zaostatka, a gostima novu minutu odmora. Nedugo po povratku na parket, Vuković je iz kontranapada izjednačio rezultat na 69-69, a šteta je što nije iskoristio i ponuđeno mu dodatno slobodno bacanje.

Zadrani su tako morali sačekati još po čak četiri neiskorištena napada sa svake strane za novo vodstvo, kada je ponovno Vuković stao na liniju slobodnih bacanja i bio samo jednom precizan za minimalnih 70-69, no ekspresno je zakucavanjem uzvratio nezaustavljivi Petrušev.

Na drugoj je strani Onuaku pokušao još jednom preokrenuti rezultat, a kada je zatražio da se dosudi prekršaj nad njim, sudac Javor ga je 'nagradio' tehničkom pogreškom. Simonović je iskoristio ponuđeno slobodno bacanje, a odmah potom i pogodio tricu s kojom su gosti poveli sa 75-70, a do kraja je ostalo nešto manje od 5 minuta igre.

Zaostatak je to kojega Zadrani više nisu znali sustići, a sve zbog zaista sjajne igre Meginog centarskog dvojca Petrušev – Simonović, za kojeg Veljko Mršić jednostavno nije imao odgovora. Mega je tako stigla do svoje desete pobjede u sezoni s rezultatom 90-83.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Petrušev s čak 32 koša, dok je Simonović dodao 17. U redovima poraženih Onuaku je postigao 20 koševa, 13 je postigao Junaković, a po 11 su dodali Carter i Justice.

STATISTIKA

Zadrani tako i dalje ostaju na svega dvije pobjede ove sezone te mogu biti sretni što je Primorska ove sezone doživjela krah jer direktno ispadanje iz ABA lige bi se inače definitivno već naziralo...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Reci što misliš!