Sport

Nogomet

Pobjede hrvatskih nogometaša u Championshipu

Pobjede hrvatskih nogometaša u Championshipu
BCFC

Nogometaši Luton Towna priredili su iznenađenje pobijedivši u susretu 24. kola Championshipa na gostovanju Bournemouth sa 1-0, a gostujuću pobjedu ostvario je i Birmingham City koji je identičnim rezultatom slavio kod Middlesbrougha.

Pobjedu Lutonu, protiv jednog od najvećih kandidata za plasman u Premiership, donio je Kiernan Dewsbury-Hall golom u 67. minuti. Put do tri boda gostima olakšalo je i isključenje domaćeg veznjaka Jeffersona Lerme u 26. minuti. Za Luton Town je branio hrvatski reprezentativac Simon Sluga.

Gostujuću pobjedu i to identičnim rezultatom ostvario je i Birmingham City protiv Middlesbrougha. Bila je to prva pobjeda Birminghama u zadnjih sedam kola, a gol za važna tri boda zabio je Scott Hogan u 26. minuti. Za Birmingham je cijeli susret igrao Ivan Šunjič, dok Alen Halilović nije ulazio u igru.

Na vrhu ljestvice Championshipa se nalazi Norwich City sa 50 bodova ispred Swansea Cityja (43) i Bournemoutha (42). Luton Town je na 12. mjestu sa 33 bod, dok Birmingham City drži 18. mjesto sa 26 bodova, sedam više od zone ispadanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!