Sport

kup krešimira ćosića

Perinčić: Ovo je bilo nedopustivo

Perinčić: Ovo je bilo nedopustivo
Šime Zelić / KK Zadar

Zadar je osigurao svoje mjesto u završnici Kupa Krešimira Ćosića, nakon što su u Zagrebu u teškoj borbi svladali Cedevitu Junior rezultatom 81-69. Podsjetimo, zagrebačka se momčad natječe u drugom razredu hrvatske košarke, tako da je Zadar bio na rubu potpune sramote.

Ovo je bio prvi i poprilično klimavi korak za Zadar u obrani titule Kupa Krešimira Ćosića. U završnici Kupa svoje mjesto su već osigurali Cibona, Split, Škrljevo, Vrijednosnice Osijek, Furnir i Zabok.

Ivan Perinčić, trener Zadra: “Mislim da je otvaranje utakmice bilo nedopustivo. Pet igrača koji su započeli susret moraju razumjeti da mi svaku utakmicu moramo igrati sa sto posto. Možemo igrati sa svima ako ćemo biti fokusirani, ako ćemo ispunjavati sve što smo se dogovorili i ako ćemo imati energiju. Znali smo da Šabić ima dobar šut ali nedopustivo je da otvori utakmicu sa šutom 5 od 5 za tri. Nije to bio problem igrača koji ga je čuvao već cijele ekipe. Čestitke igračima na pobjedi, nije se lako vratiti u utakmicu nakon ovakvog otvaranja. Znali smo da će za njih ovo biti utakmica sezone, da će biti rasterećeni i takvi susreti su najteži. Stvarno smo bili dobri drugo poluvrijeme ali početak je bio nedopustiv.” 

Jan Palokaj, igrač Zadra: “Možemo se svi složiti da je ulazak u utakmicu bio očajan. Možda će se pričati da se nismo spremili, ali smo se spremili za ovu utakmicu jer znamo da je Cedevita ekipa koja ima igrača koji su kalibar za Premijer ligu. Cedevita je dobro otvorila utakmicu sa svojim šutevima i nadskakali su nas što je nedopustivo. Kad stisnemo kao da igramo protiv abaligaša a ne drugoligaša onda to izgleda tako da oni nama ne mogu doći do koša a da mi iz laganih situacija zabijemo koš.


Reci što misliš!