Sport

kup krešimira ćosića

Zadar se umalo osramotio, tek u posljednjoj četvrtini savladao Cedevitu Junior

Zadar se umalo osramotio, tek u posljednjoj četvrtini savladao Cedevitu Junior
Šime Zelić / KK Zadar

Košarkaši Zadra umalo su upisali poraz i od druge Cedevite, one zagrebačke koja se natječe u drugom razredu hrvatske košarke. Nevjerojatno teško izborenom pobjedom nad Cedevitom Junior u sklopu Kupa Krešimira Ćosića. Zadrani su ostvarili plasman u četvrtzavršnicu natjecanja, iako se moraju dobrano zamisliti nad svojom igrom i zalaganjem na terenu.

Cedevita Junior odmah je na počeku susreta zadala velike glavobolje zadarskoj momčadi sjajnim šutom za tri poena i vrlo dobro organiziranom obranom, što im je donijelo i visoko vodstvo 25-8 nakon 7 minuta igre. 

Domaćin je u tom trenutku trice gađao gotovo nevjerojatnih 6/7, što zaslužuje svaku pohvalu. Zadrani su u preostalom vremenu tek donekle popravili dojam, pa je rezultat nakon 10 minuta igre glasio 26-14 u korist Cedevite. Šabić je u tim trenucima bio jednostavno nerješiva enigma za zadarsku obranu s 5 trica i ukupno 17 koševa!

Domaćin je i u većem dijelu druge dionice bio dominantan nad Zadranima i doista se vrijedilo zapitati tko je na parketu bio abaligaš i premijerligaš, a tko niželigaš. Zaista je bilo impozantno gledati s koliko truda, volje i zalaganja igraju momci u narančastim dresovima, dok smo kod Zadra to mogli vidjeti tek u tragovima, ako i toliko.

 S obzirom na prikazanu igru, trener Perinčić i njegova momčad mogli su biti i više nego zadovoljni sa zaostatkom 35-42 nakon 20 minuta igre kojemu je najviše pridonio pad šuterske forme u redovima Cedevite, prvenstveno Šabića koji je ostao na 17 koševa, te poneki kvalitetni individualni potez sa zadarske strane.

Šime Zelić / KK Zadar

Tek u drugoj polovici treće dionice Zadar je uspio preuzeti barem prividnu inicijativu na parketu te je nakon zakucavanja, a potom i dva pogođena slobodna bacanja Onuakua smanjio na samo pola koša zaostatka (50-51), a do kraja četvrtine je ostalo tek nešto manje od tri minute. Prvo vodstvo nakon početnih 20 Zadru je s linije slobodnih bacanja priskrbio Planinić pri rezultatu 56-55, a do zvuka sirene obje su momčadi izmijenile po 2 koša, pa je semafor nakon 30 minuta igre pokazivao 57-58.

U odlučujućoj dionici se svakako očekivalo da će Zadar ipak opravdati ulogu favorita, pa makar i na samo tih 10 minuta, no Perinčićevi igrači su to tek djelomično isporučili. Pobjedu su, naime, ostvarili, no svejedno su se 'tresli' do same završnice u kojoj su ipak izborili ulazak u četvrtinu finala Krešinog kupa s pobjedom 81-69.

Zadarske je strijelce u ovoj 'mršavoj' pobjedi predvodio Onuaku sa 17 ubačaja, 15 je dodao Palokaj koji je slobodno možemo reći jedini iskoristio svaku minutu na terenu onako kako se to od igrača Zadra očekuje. Treći dvoznamenkasti u redovima Zadra bio je Carter s 13 koševa. Domaću je momčad, koja zaslužuje svaku pohvalu za prikazanu igru, predvodio Šabić s 21 košem, dok su po 10 dodali Ogrizović i Krstanović.

STATISTIKA

Zadrani se nakon ove teške pobjede, ali i pomalo sramotne predstave, okreću kratkim pripremama za gradski derbi. Naime, već u četvrtak na rasporedu imaju dvoboj sa Sonik Puntamikom koja im je u prvom dijelu sezone nanijela poraz u Jazinama. 


Reci što misliš!