Sport

Formula 1

VN Sakira: Hamiltonov 'zamjenik' Russell najbrži na prvom treningu

VN Sakira: Hamiltonov 'zamjenik' Russell najbrži na prvom treningu
AP Images

Britanski 22-godišnji vozač formule 1 George Russell, koji mijenja Lewisa Hamiltona za upravljačem Mercedesa na Velikoj nagradi Sakira u Bahrainu, ostvario je najbrže vrijeme na prvom slobodnom treningu održanom u petak.

Russell se u svjetskom prvenstvu natjecao kao vozač Williamsa, ali je za ovu utrku ustupljen Mercedesu, pod čijim je patronatom, jer je Lewis Hamilton bio pozitivan na testiranju na novi koronavirus.

Na kraćoj stazi od prošlotjedne trase korištene na Velikoj nagradi Bahraina Russell je najbrži krug završio za 54 sekunde i 546 tisućinki, što je bilo za 176 tisućinki brže od najboljeg kruga Nizozemca Maxa Verstappena u Red Bulla. Treći je bio Tajlanđanin Alexander Albon (Red Bull) koji je za Russellovim najboljim vremenom zaostao za 265 tisućinki.

Russellov momčadski kolega na ovoj utrci, Finac Valtteri Bottas, imao je četvrto vrijeme, 322 tisućinke sporije od mladog britanskog vozača. No, valja napomenuti da je Finac vrlo rano oštetio svoje vozilo pa nije mogao pokazati ono najbolje.

"No, to ne umanjuje Georgeovo postignuće. Za njegov prvi nastup u novom bolidu bio je dobar", rekao je vođa Mercedesove momčadi Toto Wolff.

Britanac Jack Aitken koji je zamjena za Russella u Williamsu, imao je najlošije vrijeme prvog treninga (57.187), a predzadnji je bio Brazilac Pietro Fittipaldi (57.077) koji u Haasu mijenja ozlijeđenog Francuza Romaina Grosjeana.


Reci što misliš!