Sport

Petrović i Barbir za veliko slavlje

Nogometašice Donata upisale prvu domaću pobjedu!

Nogometašice Donata upisale prvu domaću pobjedu!

U 5. kolu Prve HNL nogometašice Donata došle su do druge prvenstvene pobjede, prve na domaćem terenu. Igračice Jure Perkovića danas su na Stanovima svladale splitski Marjan rezultatom 2:1.

Ana Petrović dovela je Donat u vodstvo u 35. minuti, ali je mlada Anja Prskalo svega četiri minute kasnije zabila za izjednačenje. Na poluvrijeme se tako otišlo s rezultatom 1:1.

Pobjednički gol za Donat postigla je u 59. minuti ponajbolja igračica susreta Petra Barbir, koja je u Zadar stigla upravo iz redova splitskog kluba. Do kraja su se Zadranke uspjele obraniti i doći do vrijedne pobjede.

Donat se sada nalazi na petom mjestu prvenstvene ljestvice sa šest osvojenih bodova, koliko ima i Neretva, dok su na začelju Marjan s jednim bodom i Viktorija bez bodova.

Čestitam curama na prvoj domaćoj pobjedi i na htijenju i volji koju su pokazale po ovom teškom terenu. Marjan spada u ekipe s kojima ćemo morati voditi bitke za očuvanje prvoligaškog statusa i to je važna pobjeda za nas – kazao je Jure Perković i dodao.

Nakon pet kola mogu reći da sam zadovoljan, jer smo pobijedili izravne konkurente Neretvu i Marjan i to nam sigurno daje dodatan motiv za dalje. U sljedećem kolu nam dolazi još jedan, Viktorija iz Slavonskog Broda i dat ćemo sve od sebe da uknjižimo nova tri boda – zaključio je trener Donata.

U derbiju za prvo mjesto Osijek i Split, kojeg vodi zadarski trener Božidar Miletić, odigrali su 2:2 te nakon pet kola oboje imaju po 13 bodova.


Reci što misliš!