Sport

Odbojka

Loš odbojkaški dan na Višnjiku. Porazi odbojkaša i odbojkašica

Loš odbojkaški dan na Višnjiku. Porazi odbojkaša i odbojkašica
Nenad Opačić / Višnjik

Odbojkaški klub Zadar nije imao uspjeha u jučerašnjem dvostrukom programu na Višnjiku. Odbojkašice su nakon dvije pobjede uvodne pobjede doživjele prvi ovosezonski poraz u Prvoj ligi, dok su odbojkaši izgubili i svoju četvrtu utakmicu u Super ligi u kojoj imaju i dvije pobjede.

Igračice Roberta Kresoje nisu uspjele zadržati stopostotan učinak nakon trećeg kola u kojem su poraženi od druge ekipe Osijeka unatoč tome što su osvojile prvi set. Osječanke su potom u neizvjesnim završnicama dobile iduća tri i zasluženo došle do slavlja od 3:1 čime su zadržale vodeću poziciju na ljestvici.

Odbojkaši, pak, nisu pružili nikakav otpor favoriziranoj ekipi Ribola Kaštela koji su protutnjali Višnjikom ostavivši Zadrane bez osvojenog seta. Istina, Zadrani su zaprijetili u drugom setu koji su gosti pobijedili s 25:23, ali to je ujedno bilo sve od njih. U prvom i trećem setu igrači Marina Masnića dohvatili su kombinirano 23 poena što je bilo puno premalo da se na bilo koji način naudi protivniku.

Odbojkašice se sada s omjerom od dvije pobjede i jednog poraza nalaze na petom mjestu ljestvice, dok su odbojkaši deveti s učinkom od dvije pobjede i četiri poraza.

U dvobojima sljedećeg kola Zadranke kod kuće dočekuju Novu Gradišku, dok su odbojkaši gosti osječke Murse.