Sport

Boćanje

Nemarić ispao u četvrtfinalu, Bašić "opeglao" svjetske prvake

Nemarić ispao u četvrtfinalu, Bašić
Kažimir Škrbić

Unatoč dobrom sinoćnjem nastupu na Prvenstvu Hrvatske u disciplini parovi u Rijeci, virski boćar Darko Bašić i boćar zagrebačkog Zrinjevca Teo Kuljiš nisu uspjeli dohvatiti četvrtfinale.

Bašić i Kuljiš odigrali su u riječkom Boćarskom centru Podvežica dvije utakmice u trećoj skupini zabilježivši po jednu pobjedu i poraz, kao i preostala dva para, ali su se zbog slabije razlike osvojenih i izgubljenih punata vratili doma nakon prvog dana natjecanja. Virsko-zagrebačka kombinacija startala je porazom (5:9) na turniru protiv mladih reprezentativaca i osvajača svjetskih medalja Karla Šabana (BK Sveti Jakov) i Matea Načinovića (BK Istra Poreč), a potom su Bašić i Kuljiš pobijedili (9:7) seniorske svjetske prvake Marina Miličevića (BK Biston Baška Voda) i Lea Brnića (BK Imotski). U preostaloj utakmici reprezentativci Brnić i Miličević pobijedili su Šabana i Načinovića (13:7), pa su s najboljim rezultatskim omjerom otišli prema završnici PH.

- Ispali smo, ali smo opeglali barem jedan vrhunski par - našalio se Bašić, očito bez stresa ili tuge zbog ranog ispadanja. Početni relativno visoki poraz od četiri razlike protiv Šabana i Načinovića koštao je Bašića i Kuljiša prolaska skupine, ali još više kasnija visoka pobjeda od šest razlike Miličevića i Brnića protiv juniorskih reprezentativaca.

Tom su pobjedom seniorski reprezentativci iz Bistona i Imotskog osvojili prvo mjesto u skupi i trasirali četvrtfinale. Tamo su se pomalo neočekivano našli mladi reprezentativci Hrvatske, virski boćar Ante Nemarić i Primoštenac Gabriel Lorent Perkov iz splitske Nade, no više od toga nisu mogli. Zahuktale mladiće zaustavili su višestruki nacionalni prvaci i reprezentativci Tomislav Kolobarić i Igor Hajsek iz zagrebačkog Zrinjevca. Kolobarić i Hajsek su nakon uvjerljive igre i pobjede (13:2) potvrdili kako zagrebačkim Zelembaćima otočani leže poput majoneze u sendviču sa šunkom i sirom.  

- Sve skupa je bilo dobro, pa mogu kazati da sam zadovoljan, ali smo u četvrtfinalu zakazali. Ništa nismo odigrali - kaže virski boćarski wunderkind. Bez obzira na poraz u četvrtfinalu, virsko-primoštenska kombinacija ima razloga za zadovoljstvo, jer su do utakmice protiv para iz Zrinjevca došli kao pobjednici sedme skupine u kojoj su nadigrali znatno iskusnije prvoligaške boćare. Uvjerljivo su pobijedili Danijela Đurovića i Nevena Gojčetu iz zagrebačkog Ante Starčevića (11:3), pa kasniji poraz od Paula Flege i Siniše Juretića iz Marinića (5:8) nije Nemariću i Perkovu poremetio planove. U preostaloj utakmici Gojčeta i Đurović dobili su kombinaciju iz Marinića (9:6), tako da su Nemarić i Perkov s najboljom razlikom osvojenih i izgubljenih punata otišli među osam najboljih.