Sport

Nogomet, Serie A

Ibrahimović dvostruki strijelac u pobjedi Milana kod Intera

Ibrahimović dvostruki strijelac u pobjedi Milana kod Intera
AP Images

Nogometaši Milana zadržali su stopostotni učinak u novoj sezoni Serie A i nakon 4. kola zahvaljujući 2-1 (2-1) pobjedi u gradskom derbiju protiv Intera.

Milan, koji je u subotu bio u ulozi gostia, poveo je 2-0 golovima Ibrahimovića (13, 16), da bi Lukaku (29) smanjio na 2-1 na asistenciju hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića još u prvoj trećini dvoboja. Iako je do kraja bilo mnoštvo izglednih prilika za pogodak, rezultat se više nije mijenjao.

Do vodstva je Milan stigao nakon što je Ibrahimović sam ispravio svoj nerealizirani kazneni udarac u 13. minuti, njegov šut s bijele točke Handanovič je uspio obraniti, ali švedski je veteran bio najbrži na odbijenoj lopti te je ipak zatresao mrežu. Do kaznenog udarca je došlo jer je Kolarov neoprezno startao u svom kaznenom prostoru upravo na Ibrahimovića. Samo tri minute potom Ibrahimović je postigao još jedan gol, ovoga puta glavom nakon ubačaja Rafaela Leaoa.

Inter je smanjio u 29. minuti, Perišić je uputio prizemnu loptu u peterac Milana gdje se najbolje snašao Lukaku i zatresao mrežu.

Perišić je odigrao čitavu utakmicu za Inter, dok je Marcelo Brozović bio na terenu do 67. minute. Ante Rebić ztbog ozljede lakta nije konkurirao za nastup u momčadi Milana.

Milan je vodeći na ljestvici sa 12 bodova, tri više od Atalante, a četiri od Napolija, dok je Inter šesti sa sedam bodova.

Sampdoria je iznenađujuće na svom terenu nadigrala Lazio s čak 3-0 (2-0) golovima Quagliarelle (32), Augella (41) i Damsgaarda (74). Osma Sampdoria sada ima šest bodova, dok je Lazio 11. s četiri.

Ranije u subotu je suparnik Rijeke u skupini F Europske lige Napoli na svom San Paolu uvjerljivo svladao Atalantu sa 4-1 (4-0). Napoli je pitanje pobjednika riješio s tri pogotka u razdoblju od 22. do 30. minute, dvostruki je strijelac bio Meksikanac Lozano (22, 27), a treći gol postigao je Politano (30). I prije odlaska na odmor Osimhen (42) je povisio na 4-0, da bi u nastavku Lammers (69) tek ublažio poraz gostiju.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mario Pašalić odigrao je čitav susret za Atalantu, dok je Boško Šutalo ostao na klupi gostiju.

Rijeka i Napoli igrat će međusobno u Rijeci 5. studenoga u susretu 3. kola, te u Napulju 26. studenoga u 4. kolu.

U subotu će još igrati Crotone i Juventus.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!