Sport

odlazi prije prve službene utakmice

Veljko Mršić: Boykins je došao nespreman, izgubio je 5-6 kilograma i nismo htjeli riskirati

Veljko Mršić: Boykins je došao nespreman, izgubio je 5-6 kilograma i nismo htjeli riskirati
FIBA

Uoči početka sezone u HT Premijer ligi dočekali smo i prve "potrese" pod svodovima Višnjika. Jacobi Boykins tako napušta zadarsku momčad, dok će njegovo mjesto zauzeti sunarodnjak mu Justin Carter.

Razloge raskida suradnje s Boykinsom obrazložio je trener Veljko Mršić:

"Nažalost nije došao adekvatno pripremljen, a po dolasku mu je uslijedio i period izolacije, pa je izgubio 5-6 kilograma u odnosu na svoju uobičajenu težinu. Bio je nespreman, iako se u posljednje vrijeme 'dizao', ali bilo je preriskantno za nas ući u sezonu s toliko upitnika budući da je on trebao biti jedan od nositelja igre."

Zamjena je brzo stigla...

"Na tržištu se pojavio Carter i reagirali smo odmah. Mislim da će kvalitetom doprinijeti momčadi više u odnosu na Boykinsa."

Nekoliko riječi o novom igraču?

"Iskusan igrač, prošao je sve najbolje europske lige. Do prošlogodišnjeg incidenta bio je bez mrlje u karijeri. On ima veliku želju dokazati kako je to bio tek izolirani incident."

Incident o kojem trener Mršić govori jest 'boksački' obračun s protivnikom prošle sezone u dresu francuskog Roannea.

Za kraj, pitanje za voditelja marketinške službe, Josipa Begonju. Macron je predstavljen kao novi tehnički sponzor. Vidjeli smo i sjajne dresove za trening, no dresovi za utakmice još nisu predstavljeni. Hoćemo li ih vidjeti u nedjelju protiv Šibenke?

"Dresovi su stigli i u subotu ćemo ih prezentirati javnosti, a u nedjelju ćemo ih vidjeti na utakmici. Radi se o dresovima u retro stilu kakve još nismo imali prilike vidjeti i vjerujem da će svim našim navijačima svidjeti."

Utakmica 1. kola HT Premijer lige između Zadra i Šibenke igra se u nedjelju s početkom u 17 sati, nažalost bez gledatelja. Prijenos susreta možete pratiti na programu HRT2.


Reci što misliš!