Sport

Košarka, NBA liga

Prva petorka NBA lige: Dončić, James, Antetokounmpo, Davis i Harden

Prva petorka NBA lige: Dončić, James, Antetokounmpo, Davis i Harden
AP Images

Zvijezde Los Angeles Lakersa i Milwaukee Bucksa, LeBron James i Giannis Antetokounmpo jednoglasno su izabrani u prvu petorku NBA lige.

Obojica su dobili glasove na svih 100 glasačkih listića sportskih novinara sakupivši po 500 bodova.

LeBron James je postavio rekord postavši prvi igrač koji je 16 puta izabran u jednu od tri najbolje petorke nadmašivši po 15 izbora Kareema Abdula-Jabbara, Kobea Bryanta i Tima Duncana.

James je ukupno 13 puta biran u prvu petorku, dva puta u drugu petorku, a jednom u treću.

Uz Jamesa i Antetokounmpa u prvu petorku su birani i James Harden (Houston Rockets), Anthony Davis (LA Lakers) i Luka Dončić (Dallas Mavericks).

Harden i Davis izglasani su šesti, odnosno četvrti put za prvu petorku NBA lige, dok je Dončić u svojoj drugoj sezoni prvi put biran. Posljednji igrač koji je u prvoj ili drugoj NBA sezoni izabran u prvu petorku bio je Tim Duncan 1999.

Drugu petorku čine Kawhi Leonard (LA Clippers), Nikola Jokić (Denver Nuggets), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Chris Paul (Oklahoma City Thunder) i Pascal Siakam (Toronto Raptors).

U treću petorku su izabrani Jayson Tatum (Boston Celtics), Jimmy Butler (Miami Heat), Rudy Gobert (Utah Jazz), Ben Simmons (Philadelphia 76ers) i Russell Westbrook (Houston Rockets).


Reci što misliš!