Sport

nogomet, europska liga

Hari Vukas: Moramo se nametnuti od prve minute

Hari Vukas: Moramo se nametnuti od prve minute
Milan Šabić/PIXSELL

Nogometaši Hajduka u srijedu su u Skoplju na stadionu Petar Miloševski, na kojem će igrati utakmicu 2. kola kvalifikacija Europske lige protiv sjevernomakedonske Renove, odradili službeni trening koji je trajao sat vremena.

"Znamo dosta o Renovi, pogledali smo nekoliko njihovih utakmica i dobro smo ih analizirali. Dugo igraju zajedno, imaju dosta iskusnih igrača. Čvrsti su i kompaktni, nezgodni u prekidima, a sve se vrti oko 32-godišnjeg veznjaka Argjenta Gafurija", izjavio je, kako prenosi internetski portal Hajduka, trener Hari Vukas. 

Renova je u 1. kolu kvalifikacija gostovala kod armenskog Alaškerta, te ga je pobijedila sa 1-0.

"Atmosfera u momčadi je uvijek dobra, a i ne može biti drugačija. Ovo je važan susret, igra se jedna utakmica i nema popravka. Nema publike, a i Renova ne igra na svojem stadionu, ali mi smo nositelji i ne bježimo od uloge favorita. Ne želim nikoga podcjenjivati, ali hrvatska liga je puno kvalitetnija od makedonske. Mi se moramo nametnuti od prve minute i utakmicu dovesti u mirnije vode. Neće biti lako, ali očekujemo pobjedu i prolaz u sljedeće kolo", kazao je Vukas. 

Vrijeme u Skoplju je vruće i sparno, a slično se očekuje i u četvrtak u terminu utakmice (15.30 sati).

"Nije ugodno igrati u takvim uvjetima, ali kako je njima tako je i nama. Moramo se prilagoditi", zaključio je Vukas.

U slučaju neodlučenog ishoda nakon 90 minuta, igra se produžetak (2 puta po 15 minuta), a ne bude li ni tada pobjednika, o plasmanu u 3. kolo kvalifikacija Europske lige odlučivat će jedanaesterci.


Reci što misliš!