Sport

sretno u novoj sezoni

Odbojkaši Zadra na otvaranju Superlige na Višnjiku dočekuju Rijeku

Odbojkaši Zadra na otvaranju Superlige na Višnjiku dočekuju Rijeku

Odbojkaši Zadra odrađuju završni dio priprema uoči početka nove natjecateljske sezone u Superligi. Rijetko kad su Zadrani s istim sastavom završili jednu pa počeli drugu sezonu, a takav scenario nije se mogao izbjeći niti ovog puta.

No, bez obzira na to, u taboru OK Zadar odlučni su u jednom. Pružiti dobru igru i ostaviti puno bolji dojam negoli je to bilo prošle sezone u kojoj bi, da nije došlo do prekida zbog korone, završili u kvalifikacijama za ostanak.

U sezonu ulazimo s prilično šarolikom ekipom. Imali smo mjesec i pol dana pripremnog perioda međutim nismo se skupili svi u isti čas. Neki su nam se igrači naknadno priključili tako da iako smo odradili dobre treninge pred nama je još uvijek puno posla – kaže trener zadarskih odbojkaša Marin Masnić koji se usput potužio i kako su ozljede nakon dugotrajne pauze, izazvane koronavirusom, kumovale da se ekipa ne uigra još bolje uoči početka sezone i prvog kola u kojem na Višnjiku gostuje uvijek neugodna Rijeka.

Bez obzira na to siguran sam da ćemo u subotu pružiti dobru partiju. Igramo kod kuće i napravit ćemo sve da s pobjedom otvorimo sezonu.

Pobijediti Rijeku sigurno je lakše reći nego učiniti. Pogotovo kada se zna da je momčad Marina Masnića doživjela brojne promjene u sastavu za razliku od onog lanjskog.

Napustila su nas dva igrača iz prve šestorke i mislim da neću pretjerati kada kažem da znatno oslabljeni ulazimo u sezonu. I kapetan Antonio Surać je pri zalasku karijere tako da će ovi mlađi dečki sigurno dobivati više prilika. Dobra je stvar da mi nemamo nikakav imperativ rezultata jer se ove sezone ne ispada iz Lige tako da smo što se toga tiče mirni i imamo sjajnu priliku razvijati naš pomladak – zaključio je Masnić.

Inače, nakon prilično vrludanja i traženja najboljih opcija na koji način odigrati prvenstvo, Hrvatski odbojkaški savez je konačno došao do najoptimalnijeg sistema u kojem dvokružno igra svatko sa svakim nakon čega četiri najbolje ekipe igraju doigravanje za naslov prvaka.

Sjajna je vijest i da od prvog kola skupa s ostalim ekipama startaju Mladost i Ribola Kaštela, što do sada nije bio slučaj već su se one priključivale naknadno, pa će ljubitelji odbojke u Zadru ove sezone na Višnjiku imati prilike uživati u onom najboljem što domaća odbojka u ovom trenutku nudi.


Reci što misliš!