Sport

Tenis

Marin Čilić pridružio se Borni Ćoriću u treninzima na Višnjiku

Marin Čilić pridružio se Borni Ćoriću u treninzima na Višnjiku
Nenad Opačić /SC Višnjik

Nakon što je u petak Borna Ćorić “otvorio” zadarski dio priprema pred odlazak u SAD na niz tamošnjih turnira, u subotu u popodnevnim satima pridružio mu se i Marin Čilić.

Tako će dvojac najboljih hrvatskih tenisača u ŠC-u Višnjik, na teniskom kompleksu, dio priprema odraditi zajednički što će, nema dvojbe, biti od koristi i jednom i drugom.

Dvojac Ćorić - Čilić sa svojim timovima radit će na igri, na finesama, na tvrdoj podlozi jer su u teniskom kompleksu ŠC-a Višnjik, osim sedam zemljanih terena i tri s tvrdom podlogom.

Svojedobno, prilikom svečanoga otvaranja toga kompleksa u lipnju ove godine i Ćorić i Čilić istaknuli su da je podloga savršena(...) i da u potpunosti omogućuje optimalne treninge. Kako se obojica pripremaju za nastupe na tvrdim podlogama, logično je da su baš Višnjik obojica izabrala za završni dio svojih priprema.

Inače, teniski kompleks u ŠC Višnjik projekt je u nastajanju. Na njemu će biti još zahvata i bit će podignuti drugi sadržaji (tribine, svlačionice, servisni prostor) a najbolja potvrda da se kompleks etablirao u teniskom miljeu jest i činjenica što je Novak Đoković, teniski broj jedan u svijetu, izabrao baš Zadar (hotelski sektor tih je dana samo od smještaja ubrao milijun 200 tisuća kuna!) i Višnjik za jedan od turnira na Adria Touru 2020.

I drugi tenisačici i tenisačice već rado dolaze na Višnjik, pa se ovih dana tamo, uz stručnu potporu TK Zadar 08, osim Čilića i Ćorića, pripremaju Alja Senica, slovenska državna reprezentativka do 12 godina, te 16-godišnja Ruskinja Kristina Kuskina. U predstojećim tjednima bit će još dolazaka, ističe Lovre Rončević iz TK-a Zadar 08...


Reci što misliš!