Sport

28. i 29. kolovoza

Veselinović ispunio san: Memorijal Tomislava Kneževića igrat će se u seniorskoj kategoriji!

Veselinović ispunio san: Memorijal Tomislava Kneževića igrat će se u seniorskoj kategoriji!

Nakon što se 15 godina igrao samo u mlađim dobnim kategorijama, Memorijalni košarkaški turnir Tomislav Knežević ove će se godine po prvi put igrati u seniorskoj konkurenciji.

Glavni „krivac“ za to je organizator i pokretač turnira Zoran Veselinović Vespa kojem se tako ispunio dugogodišnji san da Knez, kako su od milja zvali bivšeg igrača Zadra po kojem turnir i nosi ime, dobije natjecanje na kojem će s vremenom igrati najbolje hrvatske ekipe i igrači.

"Napokon mogu reći. Uz svu borbu koju smo provodili da ovaj turnir postane seniorski. Evo ove godine smo uspjeli u tome. To je moja davna čežnja, međutim uvijek Zadar ili netko drugi ne bi u periodu dogovaranja imao prvog trenera i to bi onda bio problem. Ipak se te stvari dogovaraju neko vrijeme. Ne može se sve dogovoriti u dva dana ukoliko hoćemo ozbiljno raditi", kaže Veselinović.

Ovog puta Zadar i svi ostali sudionici imaju i trenera i gro momčadi pa su se stvorili i uvjeti da turnir konačno doživi i svoju seniorsku premijeru.

"U razgovoru sa direktorom KK Zadar Željkom Žilavcom složili smo se da ne bi trebalo biti problema nakon čega je on kontaktirao trenera prve ekipe Veljka Mršića koji se također složio sa svime. Time je svjetlo dobilo zelenu boju i krenuli smo u organizaciju turnira koju smo gotovo priveli kraju."

Otkrio je Vespa i termin turnira ali i što je još važnije koje će sve ekipe na njemu sudjelovati.

"Sam turnir igrat će se 28. i 29. kolovoza, a na prvom seniorskom izdanju nastupit će KK Zadar, KK Šibenka, KK Split i KK Sonik-Puntamika. Zbog ove situacije oko koronavirusa nismo išli previše široko. Inače, igrat će se polufinala, finale i utakmica za treće mjesto", podvukao je Veselinović.

Iako organizatori još uvijek nisu definitivno odlučili u kojoj će se dvorani igrati 16. Memorijal Tomislav Knežević, izbor će, čini se, i ove godine pasti na legendarne Jazine što je želja ne samo Veselinovića već i obitelji pokojnog Tomislava.


Reci što misliš!