Sport

tenis

Sjajan start Donne Vekić, Nizozemki prepustila samo tri gema

Sjajan start Donne Vekić, Nizozemki prepustila samo tri gema
Dubravka Petrić/PIXSELL

Tenis se vratio! Na rasporedu su susreti prvog kola WTA turnira u Palermu gdje je Donna Vekić krenula pobjedom protiv Nizozemke Arantxe Rus sa 6:1, 6:2...

Tenis se vratio u Palermu, a Vekić je krenula uvjerljivom pobjedom. Bilo je dosta nepoznanica uoči ovog meča, nitko nije znao kako će igračice reagirati u prvom meču nakon pet mjeseci, ali Vekić ga je odradila vrlo dobro i može biti zadovoljna.

Hrvatska tenisačica trebala je za pobjedu sat i 15 minuta te je ispustila samo tri gema u meču u koji je i ušla kao favorit.

Već u prvom gemu meča Rus je spasila tri break lopte, no to je bila samo naznaka onog što je očekuje. Vekić nakon toga osvaja čak osam gemova u nizu i dolazi do visoke prednosti.

Nakon što je povela s 2:0 u drugom setu, Donna je jedini put u meču izgubila svoj servis, Rus je izjednačila na 2:2, no Vekić onda niže četiri gema i završava posao.

Vekić je imala ukupno 13 break lopti i šest ih je iskoristila dok je Rus iskoristila jednu od četiri. Donna je očekivano prošla u drugo kolo gdje će igrati protiv bolje iz meča između Polone Hercog i Elisabette Cocciaretto.

sportnet


Reci što misliš!