Sport

novosti s višnjika

Žilavec: Longin volontira, s Ištukom ćemo popričati, a s Drežnjakom smo stupili u kontakt

Žilavec: Longin volontira, s Ištukom ćemo popričati, a s Drežnjakom smo stupili u kontakt

Direktor Košarkaškog kluba Zadar, Željko Žilavec, u razgovoru za eZadar otkrio je u kakvom su točno statusu Branimir Longin i Ivan Ištuk, kojima su ugovori istekli, te koliko je istine u pojedinim navodima kako je Dario Drežnjak na rubu potpisa za klub.

Pa krenimo redom, kakav je status Branimira Longina i koja je njegova uloga u klubu nakon što mu je istekao ugovor kao sportskom direktoru? Posljednje klupsko priopćenje na tu temu ostavilo je mnogo prostora za špekulacije...

"Njemu je ugovor istekao i on se volonterski stavio na raspolaganje na, recimo tako, savjetodavnu ulogu treneru Mršiću. On više nije dio 'izvršne vlasti', on tek daje prijedloge i sugestije jer u ovome je trenutku trenerova riječ posljednja. U narednom će periodu klub tako funkcionirati dok se formalno ne riješi pitanje sportskog direktora za sljedeću sezonu."

Ugovor je istekao i klupskom glasnogovorniku te voditelju marketinške službe, Ivanu Ištuku...

"Slična stvar kao s Longinom, i njegov je ugovor istekao, ali pošto je bio u samoizolaciji nismo imali prilike porazgovarati uživo, već smo obavili tek nekoliko telefonskih razgovora, tako da vam ne mogu ponuditi nikakvu informaciju o njegovom daljnjem statusu. Mi ćemo u međuvremenu popričati s njim, ali i s nekim drugim kandidatima za tu poziciju, a sve ćemo formalizirati do početka priprema. Smatramo da nema potrebe za žurbom budući da trenutno nema službenih utakmica ni press konferencija, a za ostalu komunikaciju s medijima se možemo pobrinuti i s trenutnim snagama unutar kluba."

I za kraj, pitanje koje navijače možda i najviše zanima. Dario Drežnjak – kolike su šanse da ga vidimo u dresu Zadra sljedeće sezone?

"Stupili smo u kontakt, naša želja i volja da ga potpišemo postoje. Međutim, još nismo ušli u razgovore o financijskim uvjetima jer vjerujemo kako oni nisu mali. Vjerujem pak da i mi, poput naših velikih rivala, možemo složiti biznis-plan kojim ćemo taj potpis omogućiti. Ne želim da se ovo sada shvati kao kakvo ruganje jer odnosi između nas i Cibone nisu nikad bili bolji nego što su to sada. Jednostavno, vjerujem da to možemo izvesti i da će na koncu sve strane biti zadovoljne. Ali on nam nije jedina opcija, uvijek imamo i plan B i plan C."

Podsjetimo i kako je danas u javnost izašla vijest da je gruzijski internacionalac Duda Sanadze također na meti Zadra, no naši izvori iz Slovenije govore kako je on ipak nešto bliže potpisu za Koper Primorsku. Međutim, ne treba odmah otpisivati ni Zadrane budući da se trenutno nalaze u nešto povoljnijoj financijskoj situaciji od slovenskog kluba te nije isključeno kako mu se mogu ponuditi bolji uvjeti.


Reci što misliš!