Sport

nedjelja, 5. srpnja

Deep Water Solo natjecanje u brzinskom penjanju na Punta Bajlu

Deep Water Solo natjecanje u brzinskom penjanju na Punta Bajlu

Sekcija sportskog penjanja Planinarskog društva Paklenica, organizira Deep water solo (DWS) natjecanje u brzinskom penjanju. Natjecanje će se održati u nedjelju 05. srpnja 2020. godine na Punta Bajlu u Zadru s početkom u 12 sati.

Hrana će se dijeliti u 18 h za sve sudionike natjecanja. Podjela nagrada održat će se u 20 sati. Nakon podjele slijedi zabavan program.

Ovim natjecanjem zaključit ćemo penjačku godinu u dvorani i otvoriti sezonu penjanja „vani“. 

Deep water solo je penjanje na morskim liticama gdje svaki uspon završava padom u more. Od opreme penjač koristi samo cipele za penjanje (penjačice). Natjecanje je osmišljeno tako da se svakom penjaču mjeri vrijeme potrebno za prelazak određenog dijela stijene.

"Na ovakav oblik natjecanja smo se odlučili s obzirom na jako ograničene prostorne uvjete u kojima se održavaju naši treninzi inače te nismo u mogućnosti trenirati u istoj tijekom ljeta", poručuju iz PD Paklenica, te dodaju:

"Ovom prilikom ističemo i dugogodišnji problem s kojim se sportsko penjanje u Zadru susreće, a to je alarmantan nedostatak prostora za ovaj sport. No, naša malena boulder dvorana od svega 60 m2 zahvaljujući kreativnosti članova i trenera i dalje uspijeva iznijeti sve zahtjeve treninga i priprema za natjecanja."


Reci što misliš!