Sport

bravo,dečki!

Mlađi kadeti Vaterpolo kluba Zadar 1952 osvojili srebro!

Mlađi kadeti Vaterpolo kluba Zadar 1952 osvojili srebro!

Mlađi kadeti Vaterpolo kluba Zadar 1952 drugi su u Hrvatskoj. U neizvjesnom finalnom ogledu igrači koje vode treneri Ivo Radetić i Goran Jovančević izgubili su u Šibeniku od riječkog Primorja rezultatom 13:12.

Nakon prve četvtine Zadrani su vodili 4:3 a na poluvremenu je bilo 6:5 sa dečke s Višnjika. Poveo je Zadar nešto kasnije i 7:5, međutim, preokrenuli su Riječani tijek susreta u nastavku treće dionice te je uoči odlučujućeg perioda na semaforu bilo 11:9 za Primorje.

Golom Tončinića Primorje je otišlo na 12:9.  Približili su se Zadrani na gol zaostaka 12:11 dvije minute prije kraja. Bačić je pogodio za 13:11 Primorja, a Donđivić je smanjio na 13:12, 34 sekunde prije kraja. Nažalost po Zadrane, to je bio i konačan ishod ovog dvoboja.

Zlato ide u Rijeku, srebro stiže u Zadar, broncu je osvojio Jadran koji je u susretu za treće mjesto porazio dubrovački Jug 10:5.

Zadrani su na prvenstvu odigrali pet susreta. Slavili su u četiri (Mornar, Opatija, Jug, Jadran) dok su poraženi samo u ovom zadnjem finalnom od Primorja.

Također, Ante Donđivić s 20 postignutih golova na diobi je trećeg mjesta najboljih strijelaca.

O koliko kvalitetnoj generaciji VK Zadar 1952 je riječ dovoljno govori podatak da su ovi dečki prošle godine u travnju na istom ovom mjestu postali prvaci Hrvatske u konkurenciji Nada.

Zlato im je sada zamalo izmaklo, međutim, i srebro je ogroman uspjeh i pokazatelj koliko se u klubu s Višnjika dobro radi u svim uzrastima, koliko god mnogima to smetalo.

U nastavku prilog Diadore tv.

 


Reci što misliš!