Sport

državni rekord emilia pucara

Sedam naslova državnih prvaka za atletičare AŠK Zadar

Sedam naslova državnih prvaka za atletičare AŠK Zadar
AŠK Zadar

27. i 28. lipnja u Varaždinu je u odličnoj organizaciji AK Sloboda Varaždin, na predivno obnovljenom stadionu, održano Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i kadetkinje te kadete i kadetkinje, na kojem je nastupilo i 10 članova AŠK Zadar.

Najbolji kod atletičara AŠK-a bio je mlađi kadet Emilio Pucar, koji je briljirao u oba dana natjecanja.

Prvog dana Emilio je osvojio 1. mjesto, zlatnu medalju te naslov prvaka Hrvatske na 80 m prepone za ml.kadete sa rezultatom od 12,89 sec (novi osobni rekord), a u utrci 400 m za mlađe kadete osvojio je 2. mjesto te srebrnu medalju sa rezultatom od 56,92 sec. (novi osobni i klupski rekord).

Drugog dana natjecanja Emilio je osvojio 1. mjesto, zlatnu medalju te naslov prvaka Hrvatske na 200 m prepone sa rezultatom od 27,83 sec, što mu je novi osobni rekord, klupski rekord te novi mlađe kadetski rekord Hrvatske. Emilio je nastupio i u disciplini 200 m, te je osvojio 3. mjesto, brončanu medalju sa rezultatom od 25,70 sec, što je mu je novi osobni rekord te novi klupski rekord. Definitivno zvijezda natjecanja među mlađim kadetima.

Odličan nastup imale su i mlađe kadetkinje pa krenimo redom.

Najbolja među mlađim kadetkinjama kod atletičara AŠK Zadar bila je Kate Nižić. Prvog dana Kate je osvojila dva četvrta mjesta, u skoku u dalj 3. mjesto joj je pobjeglo za 2 cm, skočila je 5,18 m što joj je novi osobni rekord te novi klupski rekord za mlađe kadetkinje, a u utrci na 60 m, 3. mjesto pobjeglo joj je za 2 stotinke, istrčala je 8,41 sec, što joj je novi osobni rekord.

Sve se vratilo drugog dana kad je Kate postala dvostruka prvakinja Hrvatske i to u disciplinama 200 m prepone te u disciplini skoka u vis. Dionicu 200 m sa preponama Kate je istrčala u vremenu od 30,65 sec (novi osobni rekord), te osvojila 1. mjesto, zlatnu medalju te naslov državne prvakinje. U skoku u vis Kate je skočila 155 cm (novi osobni rekord) te je podijelila prvo mjesto i naslov državne prvakinje sa još dvije članice AŠK Zadar.

Iva Grbić i Andrijana Čoso su uz Katu Nižić postale državne prvakinje Hrvatske u disciplini skoka u vis preskočivši visinu od 155 cm. Zbog specifičnosti kod zbrajanja rezultata u skoku u vis i s obzirom da su sve tri atletičarke imale preskočenu istu visinu od 155 cm i isti broj rušenja letvice, a sve tri su rušile na visini od 158 cm, cure su odlučile pošto su sve tri članice AŠK Zadar, da podjele prvo mjesto i naslov državne prvakinje, tako da prvi puta imamo tri državne prvakinje u skoku u vis iz istog kluba.

Iva Grbić je također prvog dana sudjelovala u utrci na 60 m, te osvojila 14. mjesto među 44 atletičarke sa rezultatom od 8,79 sec, što je Ivin novi osobni rekord.

Kod kadetkinja najbolja je bila Anita Odžaković.

Anita je prvog dana natjecanja osvojila 3. mjesto, brončanu medalju u disciplini bacanja diska sa rezultatom od 32,91 m dok je u disciplini bacanja kladiva osvojila 4. mjesto sa rezultatom od 34,50 m.

Drugog dana Anita je u disciplini bacanja kugle osvojila 1. mjesto, zlatnu medalju te naslov državne prvakinje sa rezultatom od 12,71 m, dok je u disciplini bacanja koplja Anita osvojila 2. mjesto i srebrnu medalju sa rezultatom od 33,33 metra.

Ostali rezultati:

Leona Meter kod mlađih kadetkinja na 400 metara osvojila je 18. mjesto sa rezultatom od 1:10,72 (novi osobni rekord) dok je na 800 metara osvojila 17. mjesto sa rezultatom od 2:46,97 (novi osobni rekord).

Mare Nekić kod kadetkinja u disciplini bacanja kladiva osvojila je 7. mjesto sa rezultatom od 29,40 metara.

Karla Kožul kod kadetkinja u disciplini 300 metara osvojila je 19. mjesto sa rezultatom od 46,81 sec dok je u disciplini 300 m sa preponama osvojila 13. mjesto sa rezultatom 52,62 sec.

Enea Nikpalj kod kadetkinja u disciplini skoka u dalj osvojila je 10. mjesto sa rezultatom od 4,65 metara dok je u utrci 300 m sa preponama osvojila 8. mjesto sa rezultatom od 49,40 sekundi.

Antonio Šandrić kod kadeta osvojio je 4. mjesto u disciplini skoka u vis sa preskočenih 155 cm, dok je u disciplini 100 metara osvojio 23. mjesto sa rezultatom 13,43 sec.

Po osvojenim medaljama AŠK Zadar je na odličnom 4. mjestu od 33 kluba koji su nastupili na prvenstvu Hrvatske.

"Čestitke našim sportskim prijateljima, AŠK Benkovac na osvojenim medaljama te na naslovu državnih prvakinja i novom rekordu Hrvatske u štafeti 4x200 za mlađe kadetkinje. Velika zahvala ide i izvršnom odboru te sponzoru zbog kojeg smo uspjeli smanjiti troškove ovog natjecanja , roditeljima naših atletičara jer zbog COVID-19 problema , novci iz proračuna se ne izdvajaju za sportske udruge", poručuju iz zadarskog kluba.


Reci što misliš!