Sport

Nogomet, LaLiga

Real pobjedom protiv Espanyola zasjeo na čelo ljestvice

Real pobjedom protiv Espanyola zasjeo na čelo ljestvice
AP Images

Nogometaši Real Madrida iskoristili su kiks Barcelone i minimalnom 1-0 pobjedom protiv Espanyola pobjegli su katalonskom velikanu na dva boda prednosti.

"Kraljevski klub" je daleko teže nego što se očekivali porazio 'fenjeraša Espanyol koji je u subotu smijenio već trećeg trenera ove sezone.

Nakon Davida Gallega i Pabla Machina, otkaz je uoči ogleda protiv Reala dobio i Abelardo Fernandez.

Espanyol je protiv Reala pružio odličan otpor, a pitanje pobjednika razriješio je pogodak Carlosa Casemira u 44. minuti nakon sjajne asistencije petom Karima Benzeme. Luka Modrić nije nastupio za goste.

U ranije odigranom susretu Villarreal je kuće slavio protiv Valencije sa 2-0, te je tako nastavio odličnu formu nakon korona-pauze upisavši četiri pobjede i remi.

Strijelci za Villarreal bili su Paco Alcácer (14) i Gerard Moreno (44), a obojica su pogotke zabili volejom. Sada Villarrealu četvrtoplasirana Sevilla, odnosno Liga prvaka, bježi samo tri boda.

U dvoboju momčadi koje ne moraju strahovati za opstanak, ali nisu ni blizu mjesta koja vode u Europu, Levante je u nedjelju na domaćem terenu svladao Betis sa 4-2. Za domaćine strijelci su bili Borja Mayoral (21), Enis Bardhi (35), José Luis Morales (50) i Rubén Rochina (59), a utješne pogotke za goste postigli su Sergio Canales (70) i Juanmi (87).

Vrh ljestvice je preuzeo Real Madrid sa 71 bodom, dva više od Barcelone, koja je u subotu kiksala odigravši na gostovanju kod Celte Vigo 2-2. Treći je Atletico Madrid sa 58 bodova.

Posljednja tri mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže Mallorca (26), Leganes (25) i Espanyol (24). Celta na 17. mjestu, posljednjem koje osigurava spas, ima 34 boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!