Sport

remi u zagrebu

VK Zadar 1952 sezonu u PH završio na desetom mjestu

VK Zadar 1952 sezonu u PH završio na desetom mjestu
Željko Kapelari

Vaterpolisti Zadra 1952 nisu u uzvratnoj utakmici uspjeli nadoknaditi minus od pet pogodaka iz prvog sraza pa je borba za deveto mjesto u Prvenstvu Hrvatske u konačnici pripala vaterpolistima Medveščaka.

U uzvratu u Zagrebu Zadrani su odigrali puno bolju utakmicu negoli je to bio slučaj u srijedu na Višnjiku, no minus iz prvog susreta ipak je bio nenadoknadiv. Dvoboj na plivalištu Šalata na kraju je završio neodlučeno 13:13 pa je Zadar prvenstvo završio na posljednjoj, desetoj poziciji.

Stotinjak gledatelja moglo je biti zadovoljno onim što su u bazenu prezentirali igrači ove dvije momčadi. Većim njenim dijelom utakmica je bila izjednačena sa mnogobrojnim izmjenama u vodstvu. Zadrani su, baš kao i prvom ogledu, muku mučili u realizaciji igrača više, a ovog su puta zakazala i dva najbolja klupska strijelca Marin Jovančević i Ivan Vrbanjak koji su kombinirano zabili tek dva gola.

Ovo je ujedno i najlošiji plasman vaterpolista Zadra u posljednje četiri sezone u prvoligaškom društvu. Najbolji je, pak, bio osvajanje osmog mjesta prošle sezone kada su izabranici Gorana Jovančevića u dvije utakmice četvrtfinala nadigrani od zagrebačke Mladosti.


Reci što misliš!