Sport

novi stručni stožer

Na Višnjiku predstavljeni Mršić i Perinčić: Vjerujemo u domaće igrače, želimo da oni budu nositelji Zadra

Na Višnjiku predstavljeni Mršić i Perinčić: Vjerujemo u domaće igrače, želimo da oni budu nositelji Zadra
Mate Krezić

Dan nakon što su potvrđena nova lica u stručnom stožeru Zadra - trener Veljko Mršić i njegov pomoćnik Ivan Perinčić - na Višnjiku je održana press konferencija na kojoj se taj dvojac predstavio javnosti.

Prvi dojmovi trenera Mršića?

"Zahvaljujem se klubu što me odabrao, velika mi je čast i zadovoljstvo biti trener Zadra. Sve se malo odužilo zbog mog ugovora sa Savezom, ali mi smo prije još dva tjedna sve dogovorili te smo počeli voditi razgovore o sljedećoj sezoni. Znam gdje dolazim, puno sam tu puta bio na suparničkoj strani, i kao igrač i kao trener, i uvijek sam poslije utakmica osjećao nekakav žal što u tim sredinama nisam imao takvu podršku publike. Ovo je mali grad koji ima trenera koliko i stanovnika tako da će biti veliki gušt ovdje raditi."

Ivan Perinčić nije skrivao zadovoljstvo povratkom u svoj matični klub... 

"Tko god je rekao da su emocije zajebana stvar, taj je bio u pravu. Uvijek pokušavam ostati miran i smiren, ali u ovom trenutku mi je to teško jer je tolika količina sreće i ponosa u meni što sam se nakon toliko dugo vremena vratio u svoj grad i svoj klub. Zadar je moja prva ljubav i ona je uvijek posebna. Zahvaljujem se klubu na ukazanom povjerenju jer mi smo već dvije godine u nekakvom kontaktu i pokušali smo naći način kako ćemo ovo realizirati. Ponosan sam na sebe i način na koji moja trenerska karijera napreduje jer sam svojim radom i učenjem došao u priliku da budem dio Košarkaškog kluba Zadar. Stvarno sam presretan i nadam se da ćemo imati uspješnu sezonu."

Pitanje o početku priprema preusmjerili smo treneru Mršiću...

"U ovom trenutku je sve još neizvjesno jer ne zna se početak ABA lige niti hrvatske Premijer lige. To bi trebalo biti odlučeno do 5. srpnja, a opcije su sredina ili kraj rujna te početak listopada. Mi ćemo u pripreme krenuti 6 do 7 tjedana prije prve službene utakmice."

Kada možemo očekivati prve intervencije po pitanju rostera?

"Imamo ideje, vidjet ćemo koliko ćemo ih moći ostvariti. Prije svega moramo napraviti jednu pobjedničku kulturu unutar cijelog sustava i kad to uspostavimo, kao što su to nekad imali Zadar, Cibona i Split, onda trebamo dovesti igrače koji će uživati trenirati zajedno i žrtvovati se jedan za drugoga. To mora biti naša snaga uz podršku publike. Nemamo budžet da možemo dovoditi ekstra kvalitetne pojedince i zato moramo imati ekstra kvalitetu cjeline. Imamo ideje koga dovesti i vjerujem da ćemo to brzo realizirati budući da i oni imaju želju doći u Zadar. Kad s njima završimo, onda ćemo se okrenuti prema strancima i tu moramo dobro 'pročešljati' tržište."

Koliko je trener zadovoljan s dečkima koji su ostali u Zadru iz prošle sezone?

"Od naših domaćih igrača moramo napraviti nositelje, a ne da ovisimo o nekim strancima. Oni trebaju biti dodatak momčadi, a u našoj situaciji ćemo vjerojatno dovoditi neke mlađe kojima će možda trebati i period adaptacije. A igrači poput Mavre, Junakovića, Gilberta i Vukovića moraju biti kamen temeljac. Ne želimo situaciju kao prošle sezone da Allen bude taj o kojem ovisi hoće li momčad biti bolja, odnosno o njegovih 20 ili 30 poena."

Trener je još nadodao kako očekuje da će 90 posto rostera biti riješeno unutar sljedeća dva tjedna, a sportski je direktor nadodao kako postoji i obostrana želja da se produži suradnja s kapetanom Ivanovom.


Reci što misliš!