Zabava

QUEENVENTION

Michele Luppi, član legendarnog Whitesnakea poseban gost ovogodišnjeg VAICANTO festivala!

Michele Luppi, član legendarnog Whitesnakea poseban gost ovogodišnjeg VAICANTO festivala!

VAICANTO festival ne miruje i u doba kad se veliki eventi i najave istih mogu nabrojati na prste jedne ruke,organizatori nam donose pravu glazbenu senzaciju: kao poseban gost ovogodišnjeg festivala nastupit će Michele Luppi, aktualni član legendarnog rock i hardrock benda WHITESNAKE!

Ovaj talijanski  glazbenik prisutan je na glazbenoj sceni još od 90-ih godina a od 2015. godine i glazbene turneje “Purple tour” je i stalni član postave benda Whitesnake kao klavijaturist i vokal.

O Whitesnake bendu dovoljno je spomenuti pjesme “Here I go again” (broj 1 Billboardove Top 100 ljestvice 1987. godine), “Fool for your Loving tonight” te jednu od najljepših ljubavnih balada ”Is this a love” koje provela dugo vremena na vrhu Billboard ljestvice a ne može se zaobići osebujnog Davida Coverdalea, koji je osnovao bend nakon odlaska iz grupe Deep Purple.

Jedan od posljednih projekata na kojem je sudjelovao Michele Luppi kao vokal je pjesma “Human touch”, na kojoj je surađivao sa Queen Real Tribute bendom te mnogim internacionalnom glazbenicima a pjesma je kao svojevrsna himna posvećena globalnoj borbi protiv Covid-19 virusa koji je i glavni uzročnik otkazivanja turneje “The Flesh and Blood World tour” benda Whitesnake.

Pored ranije najavljene izložbe posvećene grupi “Queen” te glazbenim ikonama pop rock scene 80’ih fotografa svjetskog glasa, Briana Rasica, koji je bio službeni fotograf David Bowiea, Rolling Stonesa i mnogih drugim glazbenika te najavljenog gastro programa “Freddie’s menu” u restoranima “Kornat” i “Bruschetta” te niz drugih popratnih događanja (Boat trip, after zabave), već sada možemo konstantirati da VAICANTO festival - QUEENVENTION vol. 2 opravdava epitet prošlogodišnjeg najboljeg ljetnog događaja.

Jedan od najboljih svjetskih tribute to Queen bendova “Queen Real tribute”, Michele Luppi, Brian Rasic i Freddie’s legacy na jednom mjestu, u Zadru!? Zvuči jaaaako dobro!!!

Više informacija o ulaznicama koje će biti puštene u prodaju od sljedećeg tjedna na Facebook stranici VAICANTO festivala.

We will we will rock you, rock you... again and again!


Reci što misliš!