Sport

povratak u bazene

Hrvatski vaterpolisti sljedeći tjedan na pripremama u Dubrovniku

Hrvatski vaterpolisti sljedeći tjedan na pripremama u Dubrovniku
Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija okupit će se 9. lipnja u Dubrovniku gdje će od 10. do 14. lipnja odraditi petodnevne pripreme koje će biti uvod pred iskušenja koja ju očekuju u narednoj sezoni u kojoj je kao najvažnije natjecanje apostrofiran kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju koji će se igrati u Rotterdamu od 14. do 21. veljače sljedeće godine.

Bit će to posljednja prilika hrvatskim vaterpolistima, osvajačima zlata i srebra s posljednjih dvaju Igara u Londonu i Rio de Janeiru da izbore plasman u Tokio, a za to će morati završiti među tri najbolje momčadi u Rotterdamu.

"Planirali smo imati aktivnosti i ranije, ali za to nismo bili u mogućnosti", izjavio je izbornik Ivica Tucak koji je na pripreme u Dubrovniku pozvao 19 igrača, ali njima će nazočiti njih 18.

"Ante Vukičević zbog situacije koja je u Francuskoj neće doći na pripreme. On se nalazi u Marseilleu i nakon što bi proveo pet dana s nama po povratku tamo bi ponovno morao u 14-dnevnu izolaciju pa smo odlučili kako je bolje da ne dolazi.

Tucku će tako u Dubrovniku na raspolaganju biti Marko Bijač, Ivan Marcelić, Toni Popadić, Andro Bušlje, Marko Macan, Hrvoje Benić, Rino Burić, Josip Vrlić, Luka Lončar, Luka Lozina, Luka Bukić, Loren Fatović, Franko Lazić, Andrija Bašić, Javier Garcia, Maro Joković, Lovre Miloš i Ivan Buljubašić.

Tijekom boravka u Dubrovniku Hrvatska će odigrati i prijateljsku utakmicu protiv Crne Gore 13. lipnja.

"Imam informacije kako bi od sljedećeg tjedna mogao biti dopušten dolazak gledatelja na utakmice, a kako ćemo mi igrati na otvorenom bazenu u Dubrovniku nadam se da će se protiv Crne Gore biti barem dio tribina popunjen", rekao je izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić.


Reci što misliš!